Februári olvasmányaim

 

collage_20210301_175511.jpg

 

Már elég régen a gondolataimban jár az elhatározás, hogy összegzem az adott hónapot, visszatekintek mit is olvastam. Ám valahogy eddig ez sosem jött össze, mert valami mindig történet, ami miatt ezt elhalasztottam. Az elmúlt hétvégén, vasárnap viszont inspirálódtam (köszönöm Robin O'Wrightly Books), pont jó időben vagyok egy előző havi összegzéshez, hát belevágok.

A január idén kimarad, mert arra most már nem tértnék ki, de ha minden jól megy, akkor ezentúl rendszeresen, havonta megmutatom, hogy miket olvastam.

Februárt az olvasmányok terén egy igazán jó hónapnak mondhatom, mert sok remek történetben mélyedhettem el. No és nem mellesleg mind magyar szerző alkotása.

Plusz volt egy előolvasásom/tesztolvasásom, ami szintén egy nagyszerű könyv, és nem mellesleg azt is magyar szerző írta. (Erről még nem beszélnék bővebben, mert nem kaptam rá felhatalmazást, de majd idővel minden kiderül.)

Összesen 5 történetet olvastam el februárban, plusz egy, miről majd később beszélnék. Na de nézzük csak a könyveket.

 

Fróna Zsófia: Démonok közt (A fegyverforgató 2.)

 20210205_192423.jpg

 

Elmondhatom, hogy a Démonok közt méltó folytatása Fróna Zsófia A fegyverforgató sorozata első részének, a Fegyverek háza című könyvnek.
Már az első kötet a sorozat rajongójává tett, de ezzel a második résszel csak még jobban elmélyült a történet iránti imádatom.
Nem csupán méltó folytatást kaptam a Démonok közt című könyvvel, hanem sikerült az írónőnek túlszárnyalnia a kezdő kötetet.
Míg a Fegyverek háza egy ütős első rész, amiben valami egészen újat mutat az írónő, mégis érződik, hogy egy kezdő kötetről van szó, addig a folytatásban sikerült fokozni a történet nagyszerűségét. Eltűnik minden bizonytalanság, ami esetleg a Fegyverek házában még ott volt.
Határozottan vezeti elénk Fróna Zsófia a sokak által kedvelt történet folytatását, amelyben rengeteg olvasót érdeklő titkokra derül fény, bár még mindig vannak megválaszolatlan kérdések.
Egyszerre volt szórakoztató és izgalmas ez az olvasmány. Hol jóízűen nevettem, hol szinte a körmöm rágtam izgalmamban.

Jó volt viszontlátni a kedvenceimet, akikről érdekes dolgok derültek ki. Nem csupán nagyon várt rejtélyekre derült fény részben, hanem más olyan dologra is, ami igazán meglepett.

Este kezdtem el olvasni a könyvet, és annyira magával ragadott, hogy képtelen voltam letenni, így hajnalig fennmaradtam, hogy a végére érjek.
Persze most is úgy ért véget a regény, hogy izgulhatok a szereplőkért. és csak azon járnak a gondolataim, mikor olvashatom a folytatást, amire remélem nem kell sokat várni. Bár azthiszem a most azonnal is későn lenne.

A fegyverforgató egy olyan sorozat, amit minden fantasy kedvelő figyelmébe ajánlok, érdemes elmerülni ebben a világban.

Fülszöveg:

 

A Fegyverek Házában lezárult az első tanév, Megaira azonban nem lélegezhet fel.

Sötét fellegek gyülekeznek a fegyverforgatók feje fölött, a gonosz beférkőzött közéjük és újabb áldozatokat szed.
Ezt már a Legfelső Tanács sem nézheti tétlenül, és Megaira legnagyobb meglepetésére az ő segítségét kérik a nyomozáshoz.
Minden jel arra mutat, hogy az elkövetőnek köze van Edwarhoz.
Megairának fel kell nőnie a feladathoz, és harcossá kell válnia, ha szembe akar szállni a véreskezű gyilkossal. Ehhez szüksége van a tőrére, Setan Koberre is, de megbízhat a fegyverében, aki sötét titkokat őriz?
A lánynak olyan döntéseket kell meghoznia, melyek következtében démonok közt találja magát. Vajon ezek a lények tényleg olyanok, mint a fegyverforgatók történeteiben?
Megaira az életét kockáztatva kerül közelebb a válaszhoz, miközben a tanév végéhez közeledve újabb, nem várt események kavarják fel életét és teszik kérdésessé vizsgái sikerességét.
Ha elbukik, már nem csupán az ő sorsa kerül veszélybe…

 

A könyv beszerezhető a NewLine Kiadó webshopjából.

 

 

 A. J. Avans: Szenvedélyek viharában (Szenvedélyek viharában 1.)

20210209_202520.jpg

 

Az írónő adott lehetőséget a Szenvedélyek viharában című könyvének az olvasására, amit ezúton is nagyon köszönök.

Bevallom egy ideje már érdekelt a történet, amikor A. J. Avans megkeresett a lehetőséggel, hogy elolvashatom a regényét. Hallottam a történetről jót is és rosszat is. Ez engem nem szokott befolyásolni, ami érdekel elolvasom, viszont mindenképpen kíváncsi lettem arra, hogy milyen olvasmányt kapok a Szenvedélyek viharában című kötettel.

Mostanában egyre kevesebb romantikus-erotikus drámát olvasok, mert nem sok olyan író/írónő van, aki jól megírt történetet tud adni ebben a témában. A. J. Avans könyve bevallom azért is érdekelt, mert kíváncsi voltam arra a közegre, ami a hátterét adja a sztorinak.

Kezdjük a külsővel, ami ebben az esetben szerintem illik a tartalomhoz, jól passzol a képen látható pár ahhoz a szenvedélyes történethez, amiről ebben a regényben olvashattam.

Ha a borító jól illik a kötethez, akkor a cím azthiszem még jobban passzol. Sőt! Egyenesen telitalálat! Hogy miért? Mert egy igen lobbanékony természetű lány az egyik főszereplő, és ez már alapból is biztosítja azt, hogy nem egy nyugodt ki sztorit kap az ember, hanem bizony egy pörgő, érzelmi kavalkádba csöppen a kedves olvasó (és ez egy igen enyhe kifejezés).

Sokminden történik a főszereplőkkel, főleg a lánnyal, amitől az ember szíve összeszorul, mert szörnyű amin keresztül kellett mennie.

Noha igazából egyik szereplőt sem sikerült megkedvelnem, nekem tetszett a történet, mert a női karakter érdekes volt, meg a háttér is igazából, amiből a folytatásban talán többet kapni. Valamint olyan véggel zárta a könyvet az írónő, amitől az ember mindeképpen kíváncsi a folytatásra, mert kellőképpen felcsigázza mindenki kíváncsiságát.

Van ebben a történetben valami, amitől az ember miután elkezdi olvasni, ahogy halad az olvasással, egyre inkább magával rántja minden negatív dolog ellenére.

Biztosan olvasni fogom a folytatást, mert kíváncsi vagyok, miként kanyarintja a szálakat A. J. Avans, no meg szeretném tudni, hogy vajon változik-e, milyen irányban Elena?

A részletesebb véleményem ITT olvasható.

 

Fülszöveg:

 

Elena, egy fiatal és törtető énekesnő, aki egy csapásra híressé vált. Nem csak a siker árnyoldalaival, de a benne tomboló démonokkal is meg kell küzdenie. Miközben különböző emberek vetik ki rá a hálóikat a haszon érdekében. Bár kislány, de helyt kell állnia az élet színpadán.

Sterling, a rock fenegyereke. Aki semmibe sem veszi a nőket, csupán használati tárgyként tekint az összesre, míg nem belefut Elenába. A vágy, és a szenvedély olyan erősen vonzza őket a másik felé, hogy érzik ebből nincs menekvés, bármennyire is tiltakoznak ellene.

A két fiatalnak meg kell küzdenie a zeneipar buktatóival, és árnyoldalaival. Miközben az életüket a drogok és az alkoholfüggőség keseríti meg.

Vajon megismerik az igaz szerelmet, miközben állandóan belekúszik a múlt kísértete a jelenbe? Vajon mire képes egy kétségbeesett ember, ha összecsapnak a hullámok a feje felett, és meg kell védenie azt, ami az övé?

Vajon mikor beszélünk szenvedélyről, és mikor szerelemről?

 

A könyv beszerezhető az Ágenda Kiadó webshopjából.

 

 

 Robin O'Wrightly: Tonio & Leona (Rigók & Mundik 2.)

 

20210219_055318.jpg

 

Nehezen találok szavakat, hogy mennyire hálás vagyok a lehetőségért, hogy még megjelenés előtt olvashattam Tonio & Leona történetét.

Az Andrea&Andrea óta rajongója vagyok Robin O'Wrightly által meghonosított narrációs szatírának. Egyszerűen az első pillanattól azt érzem, hogy közel áll hozzám ez a stílus. Örömmel vettem, amikor kiderült, hogy a két kedvencem karanténos kalandjairól (Andrea tutto bene) is olvashatok, amely sztorit szintén nagyon szerettem.

Az Andrea & Andrea című történet végén a kedves írónő kellően felcsigázta az olvasók kíváncsiságát Tonioval és Leonával kapcsolatban, így örömmel vettem tudomásul a hírt, hogy saját könyvet kapnak.

Az öröm még nagyobb volt, amikor lehetőségem adódott megjelenés előtt olvasni Tonio és Leona Mundi történetét.

Tonio és Leona sztorija egy romantikus-erotikus sci-fi szatíra, ami Mátrixos és Terminátoros hangulatot kapott.
Nincs könnyű életük a főszereplőknek, sok megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, ami közben változnak, és sokmindent megtanulnak.

Elkezdtem olvasni a könyvet, aztán nagyon hamar azt vettem észre, hogy már a felénél járok és egyszerűen nem bírom letenni.

Eléggé stresszes napokat éltem meg mostanában, de Robin O'Wrightly ismét elérte a stílusával, Tonio & Leona történetével, hogy pár órára elfeledjek minden negatív dolgot, elérte, hogy még a hangulatom is jobb volt olvasás után.

A részletesebb véleményem ITT olvasható.

 

Fülszöveg:

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Van az úgy, hogy hirtelen megszületik a semmiből egy férfi és egy nő, akik közös nevezőre jutnak, aztán jól egymásba gabalyodnak. Ismerős? Ha Andrea Rigo és Rigó Andrea történetét már olvastuk, akkor jogosan merül fel a kérdés: mi a helyzet a szálaikat beteg módon mozgató másik két szereplővel, Tonio és Leona Mundival? A legtöbb olvasó a szívébe zárta a „két lökött perverzkét”, így lehetetlen, hogy nekik ne legyen egy saját, külön bejáratú sztorijuk ezen az újraindított földkerekségen. Mindenre választ kapni ebben az őrületes erotikus sci-fi paródiában: megkapják-e a Mundik, amire vágynak? Hogyan és miért váltak olyanná, amilyenné? Mi volt előbb, a gép vagy a lázadás? Keresztüljut-e a saját poklán ez a kicsavart Ádám és Éva? Vajon minden szál összefut? Meddig tart egy örök szerelem? És amikor azt hiszi a kedves olvasó, hogy nem lepődhet meg jobban, Robin O'Wrightly, a narrációs szatíra meghonosítója lehajít egy kisebb atombombát… csak hogy végre pontot tegyen ennek a mondatnak a végére.

18+ Kedves kiskorú embertársam! Ha az előzőt olvastad, hát… lelked rajta. Ha ezt is elolvasod, én előre szóltam! Ez durvább, mint az…

 

A könyv beszerezhetó a Mogul Kiadó webshopjából.

 

 

Illyana Sanara: Az utolsó rókatündér (Vadmacskák 1.)

img_20210128_185425_054.jpg

 

Mindig szerettem a mondákról, mítoszokról, legendákról szóló törtnetet, így Az utolsó rókatündér hamar felkeltette az érdeklődésem. Bár hosszú időbe telt, mire odáig jutottam, hogy elolvashatom. Éreztem, hogy hív a történet, mégis mintha a megfelelő időre várt volna. Aztán elkezdtem, majd néhány fejezet után félre kellett tennem, mert egyéb elfoglaltságom volt (Sajnáltam ezt nagyon és igazság szerint minden pillanatban a gondolataimban járt a történet, míg újra előszedhettem, és folytathattam az olvasást.). Amikor ismét elmerülhettem ebben a különleges olvasmányban, akkor már le sem tettem, míg a végére értem.

Az első oldalaktól fogva éreztem, hogy utat talált a lelkemhez a történet és midőn már a végére értem, még most sem ereszt. Mintha végleg befészkelte volna magát a gondolataimba.

A részletesebb véleményem ITT olvasható.

 

Fülszöveg:

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A japán népmesék bővelkednek csodás lényekben, tanulságos és szívmelengető történetekben.
E könyv lapjain viszont találkozhatunk a szigetország mitologikus alakjaival, akik hús – vér emberekként élnek közöttünk.
Ayame, a „nem éppen világszépe csaj” tetoválóművészként tengeti napjait Sapporóban, Japánban. Tündérkeresztanya híján egy jakuza keresztapával kell beérnie, aki a széltől is óvja. Natsukival, egy felkapott rockbanda énekesével a közös törzshelyükön találkozik először. Nem a legszerencsésebben sikerül megismerkedésük, és ez nem véletlen; Natsuki megrémül a lánytól: egy halálistent sodort útjába a Sors.
Baljóslatot szimatolva kóbor kutya alakjában ered Ayame nyomába.
Még alig érintette, még alig szívta magába az illatát, amikor be kell látnia, hogy a lány, akitől annyira rettegett, akinek léte veszélyt jelent az élőkre, valójában létezésének legfontosabb szimbólumát hordozza.
Fájdalmas történet a rejtőzködésről, magányról, kínról, a lélek mélységeiben megbújó mérhetetlen vágyról.

 

A könyv beszerezhető a NewLine Kiadó webshopjából.

 

 

Karády Anna: A füredi lány

20210225_193951.jpg

 

Egy időn átívelő szerelem története. Néha a múltba kell mennünk, hogy ráleljünk a jövőnkre.

Abban a pillanatban, amikor véletlenül megláttam a borítót, tudtam, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. Aztán megnéztem a fülszöveget, és ha lehet még nagyobb vágyat éreztem az olvasásra. Megrendeltem a könyvet több másik kötettel, majd türelmetlen várakozás következett. Egy hét után még mindig nem érkezett meg a könyv, de ekkor már azt éreztem, hogy nem bírok tovább várni, azonnal olvasni akarom a történetet. Ezért hát egy könyvesboltban, teljes áron megvettem a kötetet (Ilyet nem teszek egyébként, csak nagyon kivételes esetekben, mert leginkább online szoktam vásárolni).

Egyszerűen nem érdekelt, hogy kedvezményesen már megrendeltem a könyvet, annyira olvasni akartam. Úgy voltam vele, hogy a plusz példányt majd elajándékozom.

Mindezek alapján látható, mekkora hatással volt rám a könyv már akkor, mielőtt egy sort is olvastam volna belőle. Amikor pedig végre elkezdhettem, valamiféle eufórikus köd ereszkedett rám, mert szinte nem létezett más, csak a történet.

A részletesebb véleményem ITT olvasható.

 

Fülszöveg:

 

Szerelem téren és időn át…

Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megérti, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura.

A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség…
Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem.
Anna egy napon találkozik nemes Oroszy Mihállyal – a fiatal földesúrral. Mindenben különböznek, mégis szenvedélyes vonzalom alakul ki közöttük. A mai értékek szerint nevelkedett lány és az előjogokkal született férfi eltérő világlátása drámai helyzeteket szül.

Vajon a két világot összekötheti a szerelem?

Karády Anna elsőkönyves szerző, balatonfüredi jogász, aki a város múltját és természeti kincseit kisiskolás kora óta kutatja. Az évek során szerzett ismereteinek a lenyomata ez a történelmi, romantikus debütregény, amely megmutatja, hogy a szerelmet sem az idő, sem a tér, sem a társadalmi különbségek nem képesek eltiporni.

 

A könyv beszerezhető az Álomgyár Kiadó webshopjából.

 

 

 

a-4-naplo-pu-boritassal-jelzoszalaggal-fekete--5138-01_3--hd.jpg

 

lgk2901.jpg

 

Kíváncsi vagyok ki mit olvasott februárban. Írjátok meg a blogon a hozzászólásoknál.