Rólam

Horváth Tamásné (Inci)

img_20191118_213144.jpg

 

Vélemények, ajánlók, interjúk, és minden egyéb, ami az olvasással, a könyvekkel kapcsolatos és néha azon is túl. 

 

 

Az olvasás a szenvedélyem. Amióta megtanultam olvasni, azóta falom a könyveket, amelyek kezdetben menekülést jelentették a valóságból, ma már inkább kikapcsolódásképpen, magáért az olvasás szeretetéért fogok könyvet a kezembe.

Egy regénynek én nem úgy állok neki, hogy a hibákat keresem benne, nem célom elemezni; csak olvasok, aztán elmondom én mit láttam a történetben, nekem mi a véleményem róla.  Rengeteg minden van, amit értékelni tudok, még a negatív szereplőket is, ha jól vannak megírva.

Szeretem a regényeket újra elolvasni egészben, vagy olykor részleteiben. Tudom miről szól egy-egy könyv, és amikor rossz a hangulatom, akkor csak előszedem azt a könyvet, azt a részt, amire a lelkemnek szüksége van. 

Bonyolult kérdés az, hogy milyen műfajban szeretek olvasni, mert alapjában véve mindenevő vagyok. Bár mindig a történelmi romantikusok voltak a kedvenceim.

Szeretem, amikor keverednek a zsánerek egy könyvben. Szeretem, ha egy pici misztikummal megbolondítja a szerző az egyébként bármilyen más stílusú történetet.

Sokféle műfaj, sokféle téma érdekel; szívesen kísérletezem új, ismeretlen szerzőkkel.

A magyar szerzőket 2017-ben fedeztem fel magamnak, rájöttem, hogy rengeteg fantasztikus könyv köthető hazai írókhoz. Azóta egyre több ilyen regényt olvasok, persze mellette sok külföldi kötet is megfordul a kezeim között.

2019. december elején indult a blogom azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol korlátlanul beszélhetek a könyvekről, meg minden másról, ami kapcsolódik az olvasáshoz, és olykor egyéb témákról is.

Bevallom nem vagyok a szavak embere. Inkább a csendes szemlélődő vagyok, mint a harsány központi ember. Számomra egyfajta önfejlesztés és terápia is az, hogy beszélek/írok a könyvekről, vagy másról, hogy kifejtem a véleményem.

A célom tulajdonképpen kettős. Egyrészt magamért van a blog, másrészt azért, hogy megmutassam másoknak, én mit látok egy-egy könyvben. Illetve beszámoljak arról én milyen regényeket olvastam, ezzel olyan köteteket is ajánlva másoknak, amelyekkel korábban nem találkoztak. Az olvasás, a könyvek népszerűsítése a célom.

Igyekszem minél több könyvet megmutatni az olvasóknak. Mindezt hobbiként, a szabadidőmben, munka és család mellett.

 

Szeptemberben az Inspiráló könyvek felkért egy interjúra. Az alábbi linkre kattintva olvasható a velem készült interjú.

 

ELÉRHETŐSÉGEIM:

 

E-mail címem: inci19810117@gmail.com

Könyvszenvedély blog:
https://konyvszenvedely.blog.hu/

Könyvszenvedély facebook oldala:
https://www.facebook.com/Konyvszenvedely 

Könyvszenvedély facebook csoportja:
https://www.facebook.com/groups/774175486302005/

Moly: https://moly.hu/tagok/inci81

Instagram: https://www.instagram.com/inci810117/

Twitter: https://twitter.com/HorvthTamsn6 

 

A régebbi bejegyzéseim: https://konyvszenvedelyek.blogspot.com/

 

 

Címkék: rólam