M. Z. Chapelle - Papírhajók napkeletről

 

covers_790398.jpg

 

Az ázsiai drámák hangulatát idéző, szívbemarkoló BL történet titkokról, szerelemről.

Emlékeim szerint úgy kilenc hónappal ezelőtt történt, hogy szinte villámcsapásszerűen, robbantak be az életembe az LMBTQ, de leginkább a BL történetek. Azóta pedig a rajongásom még mindig töretlen.

Nem könnyű úgy megfogalmazni mi miatt vagyok oda ezekért a sztorikért, hogy az más számára is érthető legyen. Talán a rájuk jellemző érzelmesség az oka. Legtöbbször szebb, árnyaltabb az érzelmek kifejeződése, mint egy heteró történetben.

Az érzelmek mellett nyilván nem marad el a vágy, a forró pillanatok, de sokszor szívdobogtatóbbak tudnak lenni a BL romantikusok, mint egy fiú-lány páros története.

A BL-ek között is kiemelt helye van nálam az ázsiai BL történetekneknek. Előbb jött a sorozatok iránti rajongás, azután a könyveké.

20230601_173256.jpg

Ezek után érthető, ha azt mondom, hogy mivel M.Z. Chapelle regényei nagyszerűen megidézik a BL drámák hangulatát, nem csoda, hogy annyira elvarázsoltak.

Ázsiai BL történetek egy magyar szerzőtől? Igen! Nem gondoltátok volna, mi? Pedig így van.

Az írónő korábban megjelent regényei (Párizstól keletre, Bangkok felett a csillagok) az első olyan regények között voltak, amiket akkortájt olvastam, amikor ismerkedni kezdtem a BL irodalommal. Mindkét kötet szerelem volt első olvasásra (Meg a sokadikra is azok).

 

Miért is ajánlom M. Z. Chapelle regényeit?

 

Az írónő összes könyvére azt tudom mondani, hogy bátran ajánlom mind a zsáner kedvelőinek, mind azoknak, akik csak most ismerkednének a BL történetekkel. De nem csupán a könyvei, hanem a Wattpadon megtalálható alkotásai is érdemesek a figyelemre, különös tekintettel a MDZS fanictionjaira (itt találjátok az írónő Wattpados írásait: Miriam Z. Chapelle).

Miután az írónő megjelent regényei nagy kedvenceim lettek, amiket bizony többször is újraolvastam, így kíváncsian vártam a következőt. Gondolhatjátok, hogy mekkora meglepetés volt, amikor lehetőséget kaptam a Japánban jászódó, Papírhajók napkeletről címet viselő történet megjelenés előtti olvasására. A könyvei nem csupán könnyed kis olvasmányok, mert mindig meghúzódnak a háttérben olyan nehéz témák, amelyekről nemhogy érdemes, de igenis beszélni kell.

20230922_090054.jpg

Nem csupán szórakoztatnak, hanem el is gondolkodtatnak M. Z. Chapelle regényei. Mindezt tetézi az izgalmas helyszínekkel, a szereplőkkel, akik egy pillanat alatt képesek belopni magukat az olvasók szívébe. Valamint azzal, hogy az ember romantikára, szerelemre, szívdobogtató érzelmekre éhes lelkét gyönyörűen fogalmazott sorokkal, jól felépített történettel, kidolgozott karakterekkel ajándékozza meg. Arról nem is beszélve, hogy úgy tudja leírni a környezetet, ahol az éppen aktuális események zajlanak, hogy az olvasó szemei előtt már-már megelevenedni látszik a történet. Látjuk, ahol a szereplők járnak, érezzük az illatokat és az ízeket, amelyeket ők is.

 

A történetről

 

Már a Bangkok felett a csillagok, és a Párizstól keletre is olyan olvasmányok, amelyek a szórakoztató részek mellett tartalmaznak felkavaró elemeket is, viszont a Papírhajók napkeletről kicsit sötétebb hangulatú. Nem csupán felkavar, hanem a mélybe taszít, hogy aztán meg az égig emeljen. Igazi érzelmi hullámvasút volt ezt a könyvet megismerni. Mégsem adnám az olvasásával töltött időmet.

Neki pedig miért lángol a bőre és marja belülről a szomjúság, ha eszébe jut, milyen íze volt Kazu szájának?

Nem voltak kétségeim afelöl, hogy ez a történet is egy pillanat alatt magával ragad, és a kedvenceim között foglal majd helyet, és bizony így is lett. Elkezdtem, és szinte abban a pilanatban belevesztem a történetbe.

Haladtam előre az olvasással, az információk folyamatosan jöttek, hol itt, hol ott bukkant fel egy apró morzsányi, ám hiába tudtam egyre több dolgot, hiába sejtettem ezt-azt, de a lényeg rejtve maradt mindaddig, míg az írónő fel nem fedte.

Van, amire nem emlékszünk, aztán mégsem tehetjük meg nem történté, mert a nyomait tovább viseljük.

Tudtam, hogy fájdalmas lesz, amikor feltárulnak a múltban húzódó titkok, hogy össze fogja törni a szívemet egy kicsit, mégis hajtott a vágy, hogy megismerjem azokat.

A nehézségeken túl az itt-ott felbukkanó mámoros epizódok felkeltették a reményt, hogy talán van esély a happy endre is. Ám biztos persze nem lehettem benne, mert az írónő az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartott, hogy mi lesz az események végkimenetele. Mindezzel azt érte el, hogy amikor félre kellett tennem a könyvet, akkor is uralta a gondolataimat, amikor pedig épp visszatérhettem Kazu és Haruki történetéhez, akkor pedig annyira magukkal ragadtak az olvasottak, hogy számomra megszűnt a külvilág, de szó szerint. Volt, hogy arra eszméltem, órák teltek el, de én ezt észre sem vettem.

– Csakhogy szörnyek nem léteznek, Haruki. Az egyedüli, aki igazán ártani tud neked, te magad vagy.

Kíváncsiak vagytok, hogy végül hogyan is végződik Kazu és Haruki története? Olvassátok el a Papírhajók napkeletről című regényt, amit bátran ajánlok a BL szerelmeseinek. Higgyétek el érdemes elmerülni benne! 

 

Fülszöveg:

 

A boldogság törékeny papírhajóként úszik keresztül az életünkön.

 

Haruki egy hőn áhított újságírói állás miatt Tokióba költözik, maga mögött hagyva szülővárosát és a múlt béklyóit. Élete első görbe estéjén a szexi félisten, Kazu lakásán köt ki, ahonnan azonban csúfosan megfutamodik.

 

Másnap az új munkahelyén arcul csapja a felismerés: a gyakornok, akit rajta kívül felvettek, nem más, mint az éjszaka megismert, titokzatos Kazu.

 

A nehéz kezdet csak még küzdelmesebb folytatást szül. A munka során újjáélednek Haruki rettegett gimnáziumi emlékei, amik talán sokkal jobban kapcsolódnak a jelenjéhez, mint azt sejtené.

 

És nem csak a munkában érzi magát sarokba szorítva. Kazu folyamatos ostromának is ellen kell állnia, ami talán még végzetesebb kihívásnak ígérkezik.

 

Hová vezethet a versengés és a harc, ha közben a másik szemében is ott ég a szenvedély? A szeretetért olykor nagy árat kell fizetni. Vajon Haruki képes megbékélni az igazsággal, vagy újra menekülőre fogja?

 

Bár visszatalálhatna a papírhajókhoz, amik annak idején a megnyugvást jelentették számára!

 

Bár ellátogathatna a szaitamai csatornához, hogy megtudja ki hajtogatta őket...

 

M. Z. Chapelle, a Párizstól keletre, és a Bangkok felett a csillagok szerzőjének legújabb bestsellere

 

 

@konyvszenvedely #könyvespillanatok #mutimitolvasol #mostolvasom #előolvasás #magyarszerző #magyarszerzők #lmbtqkönyvek #blkönyvek @Miriam Z. Chapelle #papírhajóknapkeletről #olvassteis #olvasshazait #olvassmagyart #olvasnijó #olvasnimenő #házikönyvtár #könyvszenvedély #könyvtok #könyvtokmagyarország #könyvtokhungary #hungarianbooktok #hungarianbooktoker #booktok #booktoker #CapCut ♬ Bumpy Ride x Drop it - Kuya Magik 🪄

 

 

Az írónőt itt érhetitek el:

 

Facebook: M.Z. Chapelle

Instagram: m.z.chapelle

TikTok: Miriam Z. Chapelle

Wattpad: Miriam Z. Chapelle

 

 

A könyv előrendelhető:

 

Művelt Nép Kiadó

 

Libri

Líra

Bookline