Anita Boza: Sötét vágyak fogságában

 

img_20240221_155734_527.jpg

 

Miután olvastam Anita Boza minden könyvét, sőt, igen kedvelem is őket, így tudom, hogy több vár rám, amikor egy történetének nekikezdek, mint egy drámával fűszerezett kalandos romantikus sztori. Ugyanis a lazaság mögött mindig meghúzódik valami komolyabb mondandó is. Így van ez a Sötét vágyak fogságának esetében is, csak itt még szívfájdítóbb sorok jelentek meg. Ez egy kicsit másabb, egy kicsit több, mint az eddigi regények.

Látszik, hogy folyamatosan fejlődnek Anita Boza írásai. A könnyedebb történelmi romantikustól eljutottunk egy sötét hangulatú, komolyabb témákat boncolgató sztorihoz.

Ha egészen őszinte akarok lenni, akkor elárulom, hogy voltak jelentek, amelyeket olvasva, még bennem is az vetődött fel, hogy az bizony ijesztő volt, így nagyon hamar oda jutottam, hogy este, sötétedés után már nem igazán mertem olvasni a regényt annak érdekében, hogy éjszaka nyugodtan tudjak aludni. Ez persze nem riasztott el az olvasástól, inkább ennek hatására még inkább élt bennem a vágy, hogy megtudjam mi minden fog még történni a könyvben.

Ez a kötet az ember elevenébe vág. Sötét, misztikus, borzongató, mély érzelmekkel teli, erősen megindító alkotás. Egyrészt ugye ott van a gyermekprostitúció és az emberrablás kérdése, ezt tetézi még a vudu vonal. Ezek alkottak egy igazán kemény, lélekfacsaró történetet, amelyet körbefont a misztikusság.

A regény főszereplője, Lisa, akit az első pillanatban megkedveltem, mert számomra az látszott rajta, hogy egy igazán erős nő, jellemző rá a szenvedélyesség, ami áthatja minden cselekedetét.

Nehéz dolga van, küzdelmes utat jár be míg a saját érzelmei és a között őrlődik, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos célját elérje.

A történet rendkívül izgalmas és fordulatos, miközben mélyen megérinti az olvasót. Az írónő mesterien játszik a komoly témákkal, a misztikussággal és még sikerül egy kis romantikát is csempészni a sorok közé, mely oldja mindazt a drasztikus hangvételt, ami a regényt jellemzi.

Én már akkor beleszerettem ebbe a sztoriba, amikor megláttam a borítóját, ami borzongató, mégis van benne valami, ami vonzza a tekintetet, és nem is ereszt. Nincs más lehetősége az embernek, mint olvasni a történetet, ami igazán magával ragadó.

Nehéz megfogalmazni, hogy mit is érez az ember a Sötét vágyak fogságában elolvasása után, nekem is időre volt szükségem, míg rendezni tudtam a gondolataimat. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy érdemes belevágni.

 

Fülszöveg:

 

Sötét vudu és még sötétebb szenvedély.

 

Lisa Beale Haitira utazik a Természetvédelmi Világszövetség megbízásából, hogy megakadályozza egy természetkárosító kikötő építését. Ráadásul haldokló barátja utolsó kívánsága is a vállát nyomja: meg kell találnia a férfi Haitin eltűnt kislányát, Casey-t. Kevin Hop leszerelt amerikai katona, akinek bárja van a Karib-tenger partján, és aki bármit feláldozna azért, hogy sikerre vigye a vállalkozását. Ám egy hazugság miatt csaknem mindenét elveszíti. Találkozásuk nem sok jóval kecsegtet: Lisa épp azt hivatott megakadályozni, amit Kevin támogat. Kettejük sorsa mégis összefonódik egy olyan világban, ahol a tenger kéken csillámló hullámai elmossák a könnyeket. Haiti csillagpettyes éjszakái alatt fellángol a szerelem, ám a körülmények cseppet sem ideálisak egy kibontakozó kapcsolathoz: vuduvarázslatok, átkok, kizsigerelt hullák kísérik Lisa és Kevin nyomozását. Van-e remény számukra ott, ahol a Sors kerekét az érdek forgatja, és ahol az ellenséged ellensége nem mindig a barátod? Kitarthat-e a szerelem akkor is, ha kettejük közül az egyiküknek biztosan fel kell adnia az álmait?

 

Izgalmas nyomozás és szenvedélyes románc a vérpezsdítő Haitin, a vudu őshazájában. Sötét, perzselő, zsigerig ható történet.

 

Vesd bele magad!

 

 

@konyvszenvedely #mutimitolvasol #mostolvasom @Handmade by Julie V. Scott @Könyvmolyképző @Anita Boza #sötétvágyakfogságában #magyarszerző #krimi #vudu #haiti #átok #rejtély #bérgyilkos #környezetvédelem #nyomozás #romantikus #erotikus #newadult #recenzióskönyv #recenzió #olvassmagyart #olvassmagyarírótól #olvasshazait #olvasnijó #olvasnimenő #olvasniszexi #házikönyvtár #könyvszenvedély #könyvtok #könyvtok? #könyvtokhungary #könyvtokmagyarország #hungarianbooktok #hungarianbooktoker #booktok #booktoker #CapCut ♬ Dark Force - Emre Kabak

 

Az írónőt itt lehet megtalálni:

 

Anita Boza

 

 

A könyv pedig beszerezhető a Könyvmolyképző Kiadó webáruházából.