Anita Boza: Az éjszaka érintése

 

20231211_051051.jpg

 

Ez a könyv bizony egy nagyon erős hűha élmény volt számomra. Nem titok, hogy a kezdetektől nyomon követem Anita Boza munkásságát, olvastam is minden korábban megjelent regényét, így láttam azt is hogyan fejlődik kötetről-kötetre. Az írás iránti szenvedély, a természet, az állatok védelme iránti elkötelezettség mindig nyomon követhető volt a történeteiben. Ezek állandó részét képezik az írónő alkotásainak. Ám a sorokban fellelhetők fontos eszmék is, amelyek gondolkodásra késztethetik az olvasókat.

Arról nem is szólva, hogy mindig képes meglepetést okozni Anita. A történetei fordulatosak.

 

A borítóról

 

A borító egy csoda. Szépen hozza a regény hangulatát, gyönyörűek a színei. Hívogatják az olvasókat. A könyvesboltok polcain meglátva az a gondolat kezd munkálni az emberben, hogy az a történet nekünk kell.

 

A történetről és a szereplőkről

 

Misztikummal megbolondított romantikus-erotikus krimi, amelynek soraiba vegyült még egy adag jóféle humor is.

Kapunk két bonyolult karaktert, akiket az első pillanatban a szívünkbe zárunk, mert az írónő képes úgy bemutatni őket, hogy nincs is más lehetőség, mint kedvelni ezt a párost.

Egy pillanatra sem lehet unatkozni, mert mindig történik valami. Egyik váratlan fordulat követi a másikat, sosem lehet tudni mi lesz a következő pillanatban.  Mindeközben folyamatosan tárul fel a két karakter előttünk, folyamatosan kerülnek egyre közelebb egymáshoz.

 

Miért is volt számomra olyan nagyon imádnivaló Grace és Makarov? Lássuk!

Anita Boza a magánéletben is nagy vehemenciával áll ki az állatok védelme mellett, ebből a lendületből kapott Grace is, mert elképesztő volt, ahogy elintézte a kétes fazonokat, akik egy macsekot akartak bántani. Egyébként ez egy remek mozzanat volt arra, hogy Makarov számára is világos legyen, ez a lány bizony nem egy gyenge virágszál, hanem azért képes megvédeni magát. Talán nem minden helyzetben, de olyan nagyon nem kell őt félteni. Igazán lenyűgöző jelenet volt.

Makarov pont azt a kettősséget hordozza a karakterében, amit én annyira kedvelek. Egyrészt ott a pasi maffiához köthető múltja, közben meg annyira tudott ez az ember szeretni.

Grace egy igazán belevaló csaj, de nem is lenne való egy szende kislány Makarov mellé. Ez a férfi egy erős, határozott karakter, vérében még ott zubog egy kegyetlen világ brutalitása. Persze közben énjének része a gyengédség is, a határtalan szeretet.

A férfi életének állandó része a fenyegetettség, a múltja, meg a jelenlegi helyzete miatt is. Talán ezért sem akar közel kerülni a lányhoz, nem akarja megszeretni, mert egyrészt úgy gondolja, ő már nem érdemli meg többé, hogy szeressék, másrészt így próbálja védeni.

Ám Grace egy igazán belevaló csaj, nem ijed meg a saját árnyékától, mégis ott hordozza a lelkében a félelmet, hogy elveszíti a számára fontosakat és akkor magára marad.

Fájdalmas múltja van - neki is -, amiből fakad a misztikus képessége, ami által képes látni mások gondolatait, amikor megérinti őket.

Két meggyötört lélek, akik megérdemelnék, hogy igazán szeressék őket, de akiknek az első találkozása nem alakul zökkenőmentesen.

Egyértelműen vonzódnak egymáshoz, az első pillanattól, de a zűrösen indult kapcsolat később még bonyolultabbá válik, amikor felszínre törnek az érzelmek, miközben az igazság kiderítése a cél egy gyilkosság kapcsán. Na és persze nem csupán az egymás iránti érzelmeikkel kell megküzdeniük, hanem még az életük is veszélybe kerül.

Szóval számos akadály vár leküzdésre, kérdés, hogy a végén megadatik-e a boldog befejezés.

Ez a történet nagyon hamar magával ragad, és csak azt veszed észre, hogy minél előrébb jársz az olvasással, annál mohóbban akarod a hátralévő oldalakat.

 

Fülszöveg:

 

Seattle sötét éjszakáinál csak Makarov emlékei sötétebbek.

 

Grace Harris magánnyomozó vagány, talpraesett nő. Nem ijed meg a saját árnyékától, aktívan bokszol, eltűnt személyeket kutat fel, és az apjával dolgozik, aki szereti még mindig kislányként kezelni. Ráadásul Grace-nek van egy különleges képessége, amit mindenki elől titkol: látja az emberek emlékeit.

 

Borisz „Makarov” Grigorenko egykori maffiatag, most orosz–amerikai üzletember, Seattle leghíresebb sztriptízbárjának, a Fáraónak a tulajdonosa. A múltja elhomályosítja a jelenét, a szíve kemény, mint a beton.

 

Amikor a Fáraóból eltűnik egy táncoslány, Makarov lesz az első számú gyanúsított, ezért megbízza a Harris magánnyomozó irodát, hogy oldják meg a rejtélyt. Grace meg akarja találni az eltűnt lányt, ám megbízója titkai is legalább ennyire izgatják.

 

Aztán az eltűnési ügyből gyilkossági lesz, a megbízó iránt érzett kezdeti ellenszenvből pedig szép lassan vonzalom. Ahogy repedezik Makarov védőpáncélja, és felizzik köztük a szenvedély, Grace azon kapja magát, hogy egy kilátástalan kapcsolatba bonyolódott. Makarov pedig rádöbben: a szívének nem parancsolhat.

 

Egy szerelem, ami utat tör magának a múlt ködén át, hogy megváltoztassa a jelent.

 

Vesd bele magad!

 

 

@konyvszenvedely #könyvajánló #mutimitolvasol #mostolvasom @Anita Boza @Könyvmolyképző #azéjszakaérintése #romantikuskönyv #erotikuskönyv #misztikus #magyarszerző #olvassmagyart #olvassmagyarírótól #olvasshazait #olvassvelem #olvassteis #olvass #olvasnijó #olvasnimenő #házikönyvtár #könyvszenvedély #könyvtok #könyvtok? #könyvtokmagyarország #könyvtokhungary #hungarianbooktok #hungarianbooktoker #booktok #booktoker #CapCut ♬ Epic Inspiration - DM Production

 

A könyv megrendelhető a Könyvmolyképző Kiadótól.

 

Az írónőt itt lehet megtalálni: Anita Boza.