Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben (Rózsakői rejtélyek 2.)

 

covers_664833.jpg

 

Ha a legmocskosabb titkod napvilágra kerül, a következmények beláthatatlanok…

 

Megyeri Juditot A múlt bűnei című könyve kapcsán ismertem meg. Aztán úgy alakult, hogy személyesen is találkozhattam az írónővel, amikor dedikálta nekem az első regényét.

Ezek után az a szerencse ért, hogy jóval megjelenés előtt olvashattam Megyeri Judit következő könyvét, a Holttest az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) című kötetet, amely a NewLine Kiadó gondozásában jelent.

Már A múlt bűneinél észrevehető volt, hogy milyen jól csavarja a szálakat az írónő. Az ember nem jön rá a dolgok nyitjára a történet végéig. A Rózsakői rejtélyek első részénél látható volt a fejlődés, az, hogy gördülékenyebb a történetszövés, mint korábban.

Bevallom nem számítottam rá, hogy lehetőséget kapok a Csontvázak a szekrényben című könyv megjelenés előtti olvasására, teljesen váratlanul ért, de mint mindig, amikor ilyet ajánlanak fel nekem, most is rettentően hálás vagyok.

Mielőtt a történetről beszélnék, mindenképpen szeretném megemlíteni a borítót, ami Grapholic of Ashley Redwood munkáját dícséri, és szerintem ismét fantasztikus lett, ahogy Ashley minden alkotása.

Az első kötetben megkedveltem a szereplőket, és nem csupán a főszereplők lettek a kedvenceim, de mind Alex, mind Liza igazán kedvelhető karakterek voltak. Kíváncsian vártam hát miként alakul a sorsuk.

Az is érdekelt, hogyan fejlődik Ben és Flóra kapcsolata. Ebben a kötetben az ő sorsuk tekintetében a „minden jó, ha a vége jó” rész utáni időszakot láthatjuk, de mindenképpen még azt a szakaszt, amikor a kezdeti hevesség jellemző a kapcsolatukra, viszont már kezdenek összecsiszolódni. Tetszett, hogy nem rögtön a nagy bumm, összeköltözés (habár Flóra szinte folyton Bennél lógott), szerelemről áradozás volt a jellemző, hanem fokozatosan épült a kapcsolatuk.

Az első pillanatban magával ragadott a könyv, a szereplők régi kedves ismerősként köszöntek rám a lapokról.

Habár az kezdő kötet két főszereplője, Ben és Flóra is nagy jelentőséggel bír ebben a részben, mégis a középpontban Alex és Liza áll, akik között már a sorozat kezdő kötetében is izzott a levegő. Tapintani lehetett a feszültséget minden találkozásuk alkalmával.

Több szereplőt mozgat az írónő, és mégis annyira precízen göngyölíti a szálakat, hogy nem bonyolódik bele, és szépen minden apró mozzanat, ami lényeges, nem felejtődik el, hanem halad előre a cselekménnyel.

Kedvelt karakterink nehéz helyzetbe kerülnek, amikor a múlt árnyai megtalálják őket. Együttes erővel igyekeznek felgöngyölíteni a szálakat, rájönni, hogy ki is húzódik meg a háttérben, és mik a szándékai, mi mozgatja.

 

pixiz-24-03-2021-21-22-50.jpg

 

Ahogy a kis társaság, úgy az olvasó előtt is sokáig rejtély, hogy ki áll a háttérben. Egészen a könyv végéig ügyesen tartja homályban a „főgonoszt” az írónő. Megannyi esemény bekövetkezte, megannyi karakter megjelenése által tereli el a figyelmet, hogy még véletlenül se sikerüljön rájönni semmi lényegesre, míg ő maga úgy nem akarja.

Ez pedig az egyik, amit roppant módon imádok ebben a történetben, ahogy Megyeri Judit minden könyvében.

A másik, amiért odavagyok az az, hogy a szereplők annyira emberiek, hogy nehéz eldönteni, olvastunk róluk, vagy valaki mesélt egy történetet a való életből és onnan ismerősek. Nem tökéletesek, mert bizony esendőek, hibáznak, de helyén van a szívük.

A Csontvázak a szekrényben egy nagyszerű kezdő kötet még nagyszerűbb folytatása, ugyanis az írónő képes volt fejlődni az előző könyv óta. Látszik az, hogy könnyedebben született meg ez a rész, mint az előző. Érezni, hogy gördülékenyebben jöttek a megfelelő szavak.

Habár az események fő vonala lezárult, de mégis érezni, hogy lesz itt még folytatás, és talán az sem titok, ha az ember odafigyel, hogy kik lesznek legközelebb a középpontban.

Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik egy fordulatokkal teli, igazán izgalmas történetet olvasnának, amelyből nem hiányoznak a rejtélyek, a romantika és a humor sem.

 

FÜLSZÖVEG:

 

Ha a legmocskosabb titkod napvilágra kerül, a következmények beláthatatlanok…

 

Alex azt hitte, nem tartogat semmilyen meglepetést a jövő. Ugyanaz a munka az apja cégénél, ugyanazok az arcok a bulikban, ugyanolyan nők az ágyában. Aztán előkerül a lánya, akiről eddig nem is tudott, és a mindennapjai fenekestől felfordulnak. Apává kell válnia, de fogalma sincs, hogyan csinálja, ráadásul valaki nyilvánosságra akarja hozni a múltja legsötétebb foltját, amivel romba döntheti az egész életét.

 

Liza azt hitte, jó ötlet Rózsakő közelébe költözni. Így legalább a barátnője, Flóra mellett lehet, akit nemrég majdnem megölt egy őrült gyilkos. Állást vállal a szomszéd város gimnáziumában, közben görcsösen igyekszik bizonyítani, hogy nincs szüksége komoly kapcsolatra, és semmit sem jelent neki Alex meg a hónapokkal korábban együtt töltött éjszakájuk. A férfi zsarolója azonban mindent összezavar.

 

Alex és Liza folyton hajba kapnak, izzik körülöttük a levegő, mégis együtt kell kideríteniük, mi áll a fenyegetések mögött. Szimpla zsarolás vagy valami jóval több? Egyre közeledik a halloween, ám a csontvázak nemcsak ünnepi díszként szolgálnak, hanem egymás után potyognak ki a szekrényből…

 

Látogass el Rózsakőre egy újabb izgalmas kalandra, és nyomozz együtt a szereplőkkel!

 

 

Itt lehet megtalálni az írónőt:

 

Megyeri Judit – Jud Meyrin

Megyeri Judit írókuckója

Romantikuskrimi-rajongók

 

 

Ahová még érdemes benézni:

 

NewLine Kiadó

"NewLine Kiadó" olvasói csoportja

 

 

A könyv előrendelhető a NewLine Kiadó webáruházából.

 

 

Várható megjelenés: 2021. május 10.