Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) és az előzménynovellák

Egy titkokkal teli romantikus krimi, ami megmozgatja az olvasó gondolatait

Szeretném megköszönni Megyeri Juditnak, hogy elolvashattam a NewLine Kiadó gondozásában 2020. március 20-án megjelenő új könyvét, a Holttest az Ambróziában című történetet, ami a Rózsakői rejtélyek sorozat 1. része. 

Olvastam már korábban az írónőtől, ami nagyon tetszett, így azzal a gondolattal kezdtem el ezt a regényt, hogy egy jó kis romantikus krimit kapok majd. A végén kellemes meglepetésben volt részem, mert a Rózsakői rejtélyek sokkal jobb volt, mint vártam. 

Megyeri Judit: Holtest az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) 

 84352750_1484588648364583_8077753780537393152_o.jpg

Forrás: NewLine Kiadó, Grapholic of Ashley Redwood

Tartalom: 

Amikor azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok… 

Flóra házassága romokban, és a katasztrófát azzal tetézi, hogy a munkahelyén is felmond. Valóságos megváltás, mikor az apja hazahívja Rózsakőre, hogy távollétében felügyelje a családi kávézót, az Ambróziát. Ám néhány nap a békés kisvárosban, és Flóra élete ismét fenekestül felfordul. Holttestre bukkan az Ambróziában, és kénytelen a helyi magánnyomozó, Ben segítségét kérni, pedig semmi szüksége egy újabb megbízhatatlan nőcsábászra. 

Ben élete egykor a bulizás és a nők körül forgott, de kimászott a gödörből, megnyitotta magánnyomozó irodáját. Most mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezte. Nem válogathat a megbízások között, pedig Flórát jobb lenne messzire elkerülnie. Közös nyomozásba kezdenek, ami egyre váratlanabb fordulatokat vesz, a kalandok során pedig csak egymásra és kissé bolondos barátaikra számíthatnak. 

Sikerül ép bőrrel megoldaniuk a rejtélyt, ami Rózsakő legmagasabb szintjeire is felgyűrűzik? És vajon hová vezet az egymás iránt érzett szenvedélyük, amit egyre nehezebben tudnak kordában tartani? 

Véleményem:

5/5 

Azt kell elsőként megemlítenem, hogy elképesztően jó lett a könyv borítója, ami  Grapholic of Ashley Redwood munkája. Sikerült egy olyan külsőt adni a regénynek, ami hűen kifejezi a tartalmat. 

Könnyedebb romantikus kriminek mondanám ezt a történetet. Nincs benne olyan kegyetlenség, ami mélyen felkavarná az olvasó lelkét, hanem inkább a gondolatokat mozgatja meg, de elég rendesen. Egyfolytában azon agyaltam olvasás közben, hogy mi és hogyan történt. 

Szépen folyamatosan csepegnek az információk, miközben a cselekmény kellemes ütemben halad. Éppen annyira pörögnek az események, hogy az ember nem érzi sem vontatottnak, sem pedig kapkodónak. 

A titkok felfedésén, a nyomozáson van a hangsúly, amit megfűszereznek a fokozatosan kibontakozó romantikus érzelmek. 

Úgy tudta megalkotni Megyeri Judit ezt a történetet, hogy hiába törtem a fejem, sehogy sem sikerült rájönnöm miként került az a holttest az Ambróziába, ki volt a gyilkos és miért tette.

Rengeteg elolvasott könyvvel a hátam mögött sokszor rájövök a titkokra, így imádom azokat a szerzőket, akik úgy tudják kitalálni, csavarni a szálakat, hogy nem tudok rájönni a dolgok nyitjára. Ezért is tetszett annyira Juditnak ez a regénye, mert akkor tudtam meg mindent, amikor az írónő felfedte, nem találtam ki előre. 

Engem beszippantott, teljesen magával ragadott ez az izgalmas regény, amit mindenkinek csak ajánlani tudok! Olvassátok bátran! Higgyétek el megéri! 

 

Megyeri Judit: RÓZSAKŐ –

KEZDETEK - előzménynovellák

 

Ez egy előzménytörténet az írónő Rózsakői rejtélyek -Holttest az Ambróziában című, hamarosan megjelenő regényéhez, ami a NewLine Kiadó webáruházából ingyenesen letölthető. 

Megyeri Judit: Rózsakő -kezdetek (Rózsakői rejtélyek 0,5) 

Tartalom: 

Előzménynovellák a Rózsakői rejtélyekhez.

 

GÉNEK

Ben a háta közepére se kívánja a karácsonyt, és nem a zűrös családja, meg a csicsásan feldíszített házak miatt. Hanem azért, mert a lány, akiért titkon odavan, egy fura sráccal jár. Ben mindent megtesz, hogy rájöjjön, mit rejteget a másik fiú. De vajon mit kezd majd az igazsággal? 

 

RÉGIMÓDI SZALONCUKOR

Flóra az egyetemen szaloncukor alá rejtett üzeneteket kap, amik egyre szenvedélyesebb idézetek Shelley-től. Vajon ki a titkos imádója? Flórát hajtja a kíváncsiság, hogy kiderítse, de nem számol a következményekkel.

 

Véleményem: 

5/5 

Ez valami fantasztikus volt!

Mivel már olvastam a regényt, aminek ezek a novellák az előzményei, így olyan érzésem volt, mintha ezek a rövid történetek lettek volna a hab a tortán. 

Elgondolkodtam azon, hogy mit mondhatnék, ha megkérdezné valaki, melyiket érdemes elsőként elolvasni, a novellákat vagy a regényt. Nos, úgy gondolom minkét variáció tökéletes választás lehet. 

Amennyiben valaki az előzményt olvassa hamarabb, akkor megtud pár dolgot a főszereplőkről, és úgy indul neki a további sztorinak, hogy ismerősként köszönnek vissza a szereplők.

Ha meg a regénnyel kezd az olvasó, akkor pedig kap egy szuper történetet, a végére egy kis plusszal, ami után kicsit beavatottak érzi majd magát a novellák olvasásakor, és arra fog gondolni, hogy mennyire jó dolog megtudni ezt-azt a kedvelt szereplőkről. 

 

Olvassátok ezeket a novellákat, meg a regényt is, mert nagyon jók! Ki ne hagyjátok! 

 

Itt található meg az írónő:

 

Az alábbi helyen lehet beszerezni a novellát és előrendelni a március 20-án megjelenő regényt: