Marilyn Miller - Ella Steel: Üldözöttek

Két világ szenvedélyes találkozása - Vajon mi lesz a szerelmesek sorsa? Minden jóra fordul? Vagy az ellentétek örökre elválasztják őket egymástól?

 

Az a megtiszteltetés ért, hogy megjelenés előtt olvashattam Marilyn Miller és Ella Steel közösen írt könyvét, az Üldözöttek című történetet. Nagy rajongója vagyok mindkettőjüknek, így hatalmas öröm volt számomra ez a lehetőség, amit hálásan köszönök.

Amennyire elvarázsolt Ella Steel Hajsza sorozata, benne Jay Davissel, olyannyira váltak a kedvenceimmé Serena és Alexander A vezér és A királynő című regényekben.

Mindkét írónőnek egyedi stílusa van, mindig valami különleges háttérrel megfűszerezett, csodás történetet adnak az olvasóknak. Érzelmekkel, szenvedéllyel, drámával teliket, amelyekből a humor sem hiányzik.

Amióta kiderült, hogy közös könyvön dolgozik Ella és Marilyn, azóta foglalkoztatta a gondolataimat, azóta vártam, hogy kiderüljön mit hoznak össze ők ketten.

Az Üldözöttek szenvedélyes sorainak olvasása után örömmel mondhatom, hogy eszméletlen jól sikerült a két írónőnek a közös munka, piszok jól szőtték össze kedvenc történeteim szálait, a kettejük stílusát egy köteten belül.

 

 

covers_617051.jpg

 Kép forrása: Marilyn Miller

 

TARTALOM:

 

Alessandra szabadságra és önállóságra vágyik, nem alvilági életre. Alexander Salvatore egyetlen lányaként ez azonban szinte lehetetlen. Mikor feladná a reményt, hogy kitörhet, történik valami. Esélyt kap, hogy szabad lehessen. A szabadságnak viszont mindig ára van…

Noah úgy éli az életét, ahogy ő akarja. Jay Davis fiaként felelősségteljes, céltudatos, és persze, hogy ő az egyetem szívtiprója. Mindent megkap, amire vágyik, és amiért nem fél keményen megdolgozni.

Két külön világ. Szabadság és bezártság. Két fiatal, akik az ellentétek ellenére egymásba szeretnek. Egy szerelem, ami nem csak tiltott, hanem egyenesen életveszélyes.

Mit teszel, ha a világ, ami elől menekülsz, végül rád talál?

Üldözötté válsz…

Marilyn Miller és Ella Steel közös könyvében olyan szereplők bukkannak fel, mint Alexander Salvatore, a Vezér, és Jay Davis, az FBI vezetője. Ők már egyszer rabul ejtették a női szíveket. Vajon most mit tartogatnak az olvasóknak? Mi történik, ha ez a két világ összecsap?

 

 

VÉLEMÉNYEM:

 

Két ellentétes oldalon álló család gyermeke találkozik, egymásba szeretnek, majd küzdenek a kapcsolatuk előtt álló nehézségekkel.

Már az Üldözöttek fülszövegének olvasása közben az járt az eszemben, hogy olyan, mintha Shakespeare drámájának, a Rómeó és Júliának egy modern feldolgozása lenne. Csak itt mások a nevek, a szerelmesek háttere, de tulajdonképpen két egymással szembenálló család gyermekei Noah és Alessandra, akik a szerelmükért küzdenek, mert a szülők nem nézik jó szemmel a kapcsolatukat.

Így hatalmas adag kíváncsisággal vetettem bele magam az olvasásba. Vajon mi lesz a szerelmesek sorsa? Hasonló, mint Rómeóé és Júliáé? Vagy ezúttal minden jóra fordul?

Alessandra otthonról, egy erősen védett közegből kerül bele az egyetem nyitott forgatagába. Kevés tapasztalata van a világról. Érződik a bizonytalansága, a tapasztalatlansága, de pont ettől lett hiteles a karaktere. Nem lett volna életszerű, ha a szülei védőszárnyaitól szabadulva egy magabiztos lányt látunk.

 

 Alessandra

 

Okos, gyönyörű és igazából ugyanolyan erős nő, mint az anyja, akkor is, ha néha nem úgy tűnik, vagy nem ezt gondolja magáról. Ahogy bizony Serena, ugyanúgy Alessandra is sokszor anélkül ítél el valakit, hogy meghallgatná a másikat, aztán meg hopp csak felhúzza magát és övé a világ fájdalma. Bár az is igaz, hogy megvan az oka a bizalmatlanságra, viszont butaság mindenkit rossznak elkönyvelni, anélkül, hogy ismerné. Nem kellene elítélni az embereket az őt ért sérelmek miatt. Mondjuk nincs könnyű helyzetben az biztos.

Mindamellett, hogy sokban hasonlít az édesanyjára, éppolyan lobbanékony, mint az apja. Serena és Alexander összegyúrva? Na, ebből egy igazán kivételes lány született, mondjuk nem is várt az ember mást két ilyen rendkívüli embertől.

Nem csupán a külső tulajdonságaikat, jellegzetes természetüket örökölte a szüleitől Alessandra, hanem éppen annyira érző szívű, pont annyira tud szeretni, harcolni a szerelméért, mint ők.

Nagyszerűen sikerült megalkotni Alessandra karakterét, gyönyörűen ötvöződnek benne a szülei tulajdonságai. Pont ilyennek képzeltem el Serena és a Vezér lányát.

 

94144039_154225689409696_8385645400278695936_n.jpg 

 

Noah

 

Nagyon sokban hasonlít az apjára ez a srác, mintha Jay Davist látnánk fiatalabb kiadásban. Pimasz, dögös, a lányok pedig a lábai előtt hevernek. Mindezek ellenére nem lehet azt mondani rá, hogy egy üresfejű, izomagyú pasas, mert bizony esze is van.

Minden macsósága ellenére én már az első pillanatban láttam, hogy a legjobb nevelést kapta a szüleitől. Lehet, hogy beképzelt, pimasz seggfej tudott lenni, de ugyanakkor egy gyengéd és érzelmes pasi, akinek hatalmas szíve van.

 

A fiatalok között már találkozásuk pillanatától izzik a levegő, ellenállhatatlan vonzalmat éreznek egymás iránt.

Alessa annak dacára, hogy vonzódik a fiúhoz, majd egyre erősebb érzelmeket táplál iránta, igyekszik távol tartani magától Noaht. Egyrészt fél, hogy összetöri a szívét, másrészt félti a srácot az apjától. Mindeközben Noah is vágyik a lányra, és hamar rájön, hogy többet akar tőle, mint egy kósza éjszakát.

Tetszett, hogy milyen sokat jelentett a fiatalok számára a zene és a dalok szövege. Én is így vagyok ezzel, talán ezért érintett meg ez a momentum annyira.

Elég kényes pontnak gondoltam azt a részt, amikor majd kiderül, hogy kinek a lánya Alessa, de azt kell mondjam, zökkenőmentesen vette tudomásul ezt a tényt hősszerelmesünk. Persze ebben az is közrejátszhatott, hogy mire kiderült a titok, addigra a srác már bele volt zúgva a lányba.

Jay Davis! Öröm volt újra hallani felőle. Akármennyi idő telt el, még ugyanúgy vág az esze, mint amikor a Hajsza sorozatban megismertem. Még most is odáig vagyok ezért a pasiért!

Mira imádnivaló volt, ő sem változott semmit, hozta a formáját a férjével együtt. Még mindig egy okos, vagány nő.

Mindketten imádták a fiúkat. Ők voltak azok, akik a szerelmesek mellett álltak szinte az első pillanattól fogva, támogatták, segítették őket.                                                                                                                     

Lilly viszonylag keveset szerepelt, de mégis jó volt hallani felőle. Annyi azért kitűnt, hogy felnőttként sok dologban az apjára ütött. Le sem tagadhatná, hogy ő is Davis. Egy laza, merész nő lett belőle, aki kiáll a szerettei mellett.

Serena és a Vezér! Te jó ég! Az eltelt évekkel sokat változott Alexander, noha alapjában megmaradt annak, aki mindig is volt, a Vezérnek. Serena ugyanaz az erős és határozott nő, akinek megismertük.

Fantasztikus volt, hogy nem csupán érintőlegesen jelentek meg a régi, imádott karaktereim, hanem jelentősebb szerepet kaptak. Ez egészen élettelivé, közvetlenné tette a sztorit.

A kezdetektől lendületes olvasmány az Üldözöttek, viszont van egy pont, ami után még jobban felgyorsultak, bedurvultak az események, csak kapkodtam a fejem, annyi csavar jött egymás után a történetben.

 

Mélyen felkavart, a lelkem együtt rezdült a szereplőkkel, mire a végére értem, a szívem apró darabokra hullott. Imádtam minden sorát!

 

Szívből ajánlom ezt a történetet mindenkinek, de legfőképpen Marilyn és Ella rajongóinak. Úgy készüljetek, hogy  nem fogjátok tudni letenni!

 

 Itt lehet megtalálni az írónőket:

 

Marilyn és Ella szenvedélyes birodalma

Marilyn Miller hivatalos szerzői oldala

Ella Steel Hivatalos szerzői oldala

 

 

Itt lehet előrendelni a könyvet:

 

NewLine Kiadó

 

Álomgyár

Book24

Líra

 

Ajándék novellák a dedikált példányok, valamint a NewLine Kiadónál és az Álomgyárnál leadott rendelések mellé!

 

Aki DEDIKÁLT PÉLDÁNYT szeretne, az keresse bátran Marilyn Millert, vagy Ella Steelt.

 

93655258_154225656076366_4794740990621515776_n_1.jpg

 

94734874_154225619409703_6092261300916715520_n_1.jpg