Ella Steel: Végtelen játszma

 

covers_785160.jpg

 


Azzal kezdeném, hogy Ella Steel ezúttal elég rendesen megkavarta a dolgokat. Olvastam minden könyvét, úgyhogy van fogalmam arról, mire képes a történeteinek szereplőivel. Tudom, hogyan tud játszani az olvasók érzelmeivel, mindig képes meglepni az embert.
De most! Most túltett eddigi önmagán.

Köszönettel tartozom Ella Steelnek, hogy lehetőséget adott a Végtelen játszma címet viselő, igazán izgalmas, felkavaró, elgondolkodtató, érzelmekkel teli történetének megjelenés előtti olvasására. Ráadásul a Hajsza sorozat világába térhettem vissza, míg elmerültem a regény soraiban, amely nagy kedvencem. Jó volt, találkozni régi kedvencekkel, újakat avatni.

Na de nézzük, hogy miről is szól ez a könyv. Megmutatja, hogy mennyire igaz az, hogy nem szabad mások felett ítélkeznünk, felületes ismeretek alapján meg pláne nem. Sosem tudhatjuk min megy át a másik, mi a mozgatórugója cselekedeteinek. Nem elkönyvelni kell valakit ilyennek, vagy olyannak, hanem tenni kell azért, hogy megismerjük a másikat, hogy lássuk milyen is valójában, hogy mit miért tett. Senki sem csak jó, vagy csak rossz. Nem csupán a fekete és a fehér létezik, hanem ezeknek millió árnyalata.

Evelynt, aki a Végtelen játszma főszereplője, aki az írónő korábbi könyveiben fel-fel bukkant már korábban, olyan valakinek láttam, aki igen megosztó személyiség. Olyannak tűnt, akit nehéz kedvelni.
Ám már a Végtelen játszma első fejezetében hatalmas meglepetésben lehetett részem, ahogy annak is, aki olvasta Ella Steel Hajsza sorozatát, meg az ahhoz kapcsolódó könyveket, ahol Evelyn felbukkant. Ugyanis már ebben a néhány oldalban bepillantást nyerhettem Evelyn lelkébe. Engem konkrétan megríkatott az első fejezet. Félre is kellett tennem a könyvet, míg megnyugodtam, mert nem láttam a könnyeimtől.

Fel is vetődött bennem, hogy mi lesz itt még később? Mondjuk nem kellene csodálkoznom, mert az írónő mindig a lélek mélységeibe vezeti el olvasóit, megannyi érzelmes pillanatot adva. Ahogy az is igaz, hogy kötetről-kötetre képes felülmúlni önmagát. Az ember az éppen olvasott könyvénél azt gondolja, hogy na az a legnagyobb kedvenc, nem lesz olyan, hogy más átvegye azt a helyet, de aztán jön a következő könyv, és mindez megdőlni látszik.

Igaz, hogy ezt a regényt olvasva máshogy látják majd Evelynt azok, akik ismerni vélik őt korábbról, meg azok, akik csak ezt a történetet olvassák, ám annyi bizonyos, hogy egy összetett, bonyolult, sebzett lelkű nő életének eseményei tárulnak elénk.

Annyi minden történik, annyi minden derül ki, hogy egymerő csodálkozás ennek a könyvnek az olvasása. Bizony, egyik meglepetés jön a másik után.

Igaz, hogy több szemszöget kapunk, hogy beleláthatunk a pasik gondolataiba is, ami csak még izgalmasabbá teszi az egész történetet, hiszen nem tudhatjuk hogyan végződik majd. Ám számomra ez a regény minden kétséget kizáróan Evelynről szólt leginkább. Hiába vannak jelen a történetben azok a csodálatos férfiak, akik fontos szerepet játszanak főhősnőnk életében, mégis számomra most nem vették át a vezető szerepet, az megmaradt ennek az összetett női karakternek, akinek valódi énje oldalról-oldalra egyre jobban megmutatkozik, akit nagyon hamar a szívembe zártam.

A Végtelen játszma egy olyan nő története, akit nem kímél az élet, rengeteg fádalmas csapás jut ki neki, aminek hatására szívét bezárja, lelkét elrejti mások elől. Pedig nagyon is éhezi a szeretetet, azt, hogy őszintén, igaz érzelmekkel forduljanak felé, hogy önmagáért szeressék. Vajon az általa meghozott döntések nyomán megleli a boldogságot? Mindez kiderül ebből az érzelmekkel teli történetből, ami mélyen felkavarja az olvasók lelkét. (Zsepivel készüljetek!) Az is bizonyos, hogy minden olvasással töltött perc izgalmakkal teli lesz, mintha csak egy érzelmi hullámvasúton lennénk. Mire pedig a végére érünk, új kedvencet avatunk majd mind a történet, mind a szereplők tekintetében. Én legalábbis így voltam vele.

Ne hagyjátok ki a Végtelen játszmát! Higgyétek el megéri elolvasni.

 

Fülszöveg:

 

Egy nő, akinek az életét sorozatos tragédiák kísérik. Evelyn Martineznek a halál kegyetlensége nem idegen fogalom, számára a gyász szinte már mindennapossá vált.
Egy férfi, aki előtt megnyitja a szívét. Egy férfi, aki eléri, hogy Evelyn újra higgyen.
Ám kiderül, semmi sem az, aminek látszik. A csalódások sora arra sarkallja Evelynt, hogy jelentkezzen egy játékba, ahol teljes anonimitást élvez. Egy játékba, melynek során az egyik férfi, akit még sosem látott, megkéri a kezét, ha elég erőssé válik köztük az érzelmi kötődés.
Vajon Evelyn képes elengedni a múltat? Két férfi, akikhez különleges szálak fűzik. A jelen és a múlt összefonódása.
Kiderül, hogy a kapcsolat, amit érintetlennek hitt, talán sosem volt az.
Egy történet, ami megmutatja, mennyi fájdalmat bír ki a szív, és hogy melyek azok a bűnök, amik megbocsáthatóak egy boldog jövő reményében.
A Végtelen játszma választ ad arra a kérdésre: hozhat-e jó döntést egy szilánkosra tört szív?

 

 

Ella Steel Hivatalos szerzői oldala

 

Ella Steel történetei

 

 

 

A könyvet keressétek az írónőnél!

 

 

A kép forrása: Ella Steel