Marilyn Miller: Bűnös érintés

 

20221116_163758.jpg

 

Szeretem Marilyn Miller könyveit, mert amellett, hogy érzelmekkel teli, szenvedélyes történeteket alkot, ahol az ember egyszerre kap egy szórakoztató olvasmányt, de közben mindig valami lényeges dologra igyekszik felhívni a figyelmet. Együtt sírunk, nevetünk a szereplőkkel, akikért az utolsó betűig izgulhatunk, miközben elgondolkodtatnak a sorok közé rejtett mondanivalók.

Az írónő minden könyvét olvastam, így jól tudom, hogy minden egyes kötettel képes túlszárnyalni az előzőt, mégis minden alkalommal képes meglepetést okozni. Ezért is szeretem annyira a regényeit.

20221116_163810.jpgMilyen volt a Bűnös érintés? Lelkileg mélyen felkavart, mégsem tudtam félretenni. Tudtam, hogy Marilyn Miller ezúttal is egy kemény témát boncolgat  majd, és azt is, hogy biztosan felkavaró lesz olvasni, de azt nem sejtettem, hogy ennyire megrázó olvasmány vár rám. Mélyen megdöbbentett, felkavart, szaggatta a lelkem.

Voltak olyan mozzanatai a történetnek, amelyek rám különösen sokkolóan hatottak, amelyekről persze tudtam, hogy fontos részei az eseményeknek, ezekkel együtt lesz kerek egész a történet, így szükség van rájuk.

Tudjátok mit? Én szeretem, hogy Marilyn Miller ilyen mély érzelmeket képes kiváltani az olvasókból. A szereplőit sosem lehet bekategorizálni, bonyolult lélek mindegyikük. Sem nem igazán jók, sem nem igazán rosszak, de pont ettől kedvelem őket.

Sokszor van, hogy az első pillanatban kialakulna a vélemény egy-egy szereplőről, de aztán utána gondolok az okoknak. Miért cselekedett úgy ahogy? Mi lehet az oka annak, hogy olyan, amilyen? Csak próbálok kicsit belegondolni, milyen lehet az ő helyzetében lenni. Mindjárt másképp tekintek rá.

A sokrétű karakterek megjelenítésének segítségével igyekszik az írónő fájdalmas témákat boncolgatni, amelyekről nehéz beszélni, amelyekről kevés szó esik, de amelyekről pedig beszélni kell.

Nehéz erről a történetről részletesebben úgy mesélni, hogy az ember ne áruljon el lényeges dolgokat. Én sem teszem. A fülszöveg nagyszerűen sejteti, hogy milyen olvasmány vár arra, aki bizalmat szavaz a Bűnös érintésnek. Annyit mondok csak, hogy minden könnycseppet, minden szívszaggató percet megér.

Köszönöm a bizalmat az írónőnek, azt hogy megjelenés előtt olvashattam ezt a történetét is. Szívbemarkoló volt, de imádtam minden sorát. Valószínűleg sokáig velem marad ez a történet, sokáig kavarog majd a lelkemben az a milliónyi érzés, amelyeket a Bűnös érintés kiváltott.

 

Fülszöveg:

 

„Egy ​történet, ami éhezi a bűnt, mégis az igaz érzelmek éltetik.” – Ella Steel, írónő

 

A bűnök árnyékként követnek, menekülj előlük bárhová is…

 

Elena Valace életének egy célja van. Elkapni a bűnösöket, és igazságot szolgáltatni, mert minden bűnt meg kell torolni. Vezető nyomozóként egy kemény és férfiak uralta világban találta meg a helyét. Ám a biztonságos falakon kívül, amikor leszáll az éj, szembe kell néznie egy szörnyeteggel, aki fölött nincs hatalma.

Egy egyéjszakás kaland. Amiről azt hitte nem ismétlődhet meg.
Egy ügy. Ami felszakítja a múltban elszenvedett sebeket.
Egy nyomozó. Akinek a kezében a fegyver mellett hatalom van. A veszély és szenvedély hatalma.

Elena nem tud ellenállni a jóképű kísértésnek. Az egy éjszakából több lesz, és az olthatatlan vágy mellett minden tiltás ellenére érzelmek születnek.
De vajon Elena van olyan erős, hogy szembenézzen az igazsággal?
Az ügy szálai szép lassan összeérnek. Kiderül, ki bűnös, és ki ártatlan. A szabályok végül érvényüket vesztik. Még akkor is, ha könnyekkel fizetünk értük…

Marilyn Miller megmutatja az élet torz arcát, ami képes a tiszta lelket is gyarlóvá tenni. Mert minden emberben ott lapul a bűn, ami olykor ocsmány testet képes ölteni. Vajon mit vagyunk képesek megbocsátani a szeretteinknek? Minden bűntettünk alól elnyerhetjük a feloldozást?

 

„Megdöbbent, felkavar, szaggatja a lelket.” – Könyvszenvedély


„Kegyetlenül bűnös és kiszámíthatatlan!” – Erikaolvas

 

Az írónőt itt lehet megtalálni:

 

Marilyn Miller szerzői oldala

Marilyn Miller és olvasói

Marilyn és Ella szenvedélyes birodalma

 

 

Ahová még érdemes benézni:

 

Álomgyár olvasói csoport

 

 

A könyv megrendelhető az Álomgyár Kiadó webáruházából, valamint a nagyobb könyvesboltokból.