Hel Enai Dawn: Az Ördög Szíve (Sunderon 2.)

 

20240113_080415.jpg

 

Vannak azok a történetek, amelyek kevés figyelmet kapnak, pedig megérdemelnék a hype-ot. Ilyen Hel Enai Dawn: Sunderon címet viselő sorozata is.

Pár órával azután, hogy másodszor is elolvastam a sorozat második részét (Az Ördög Szíve), még akkor sem voltam képes magamhoz térni igazán.

A próba olvasáshoz képest voltak változtatások, a vége is máshogy zárult ennek a kötetnek, amivel csak újabb kérdések vetődtek fel bennem.

Már az első rész is különösen nagy hatással volt rám, egészen belevesztem ebbe a világba, de ez a folytatás képes volt felülmúlni a korábbiakat.

Az egész történet csupa rejtély és izgalom. A karakterek a maguk bonyolultságával, tökéletlenségükkel, esendőségükkel igazán érdekesek.

Ami igazán lenyűgöző, az az, ahogy az írónő merőben új megközelítéssel nyúlt az angyalok, démonok és a világ teremtése felé.

Számtalan esetben igyekeztek már újraformálni, úgy elgondolásban tálalni a világ keletkezését, az angyalok és démonok, az ördög örök küzdelmét. Nehéz is ebben a témában olyat mutatni az olvasóknak, ami eltér attól, amit eddig megírtak. Ám olykor-olykor valakinek mégis sikerül újat mutatni, valami olyat, ami elképeszt, ami elgondolkodtat, amiről úgy érzi az ember, hogy igen, akár így is lehet. A Sunderon teljességgel ilyen.

Imádtam a sztori kiszámíthatatlanságát, azt, hogy itt nem csak szépen csengő hízelgő szavak ezek, hanem valóban fogalma sem lehet az olvasóknak mi fog történni a következő pillanatban.

Néha szeretek játszani azzal, hogy vajon mennyire tudom kitalálni a következő fordulatokat egy-egy olvasmányomnál, de aztán ezt nagyon hamar el kellett engednem a Sunderon esetében, még az első rész során, mert rájöttem, hogy ennél a sorozatnál mesterien fűzi a szálakat az írónő, így képtelen leszek kitalálni szinte bármit. Innentől kezdve hátradőltem, és csak hagytam magam elvarázsolni (még jobban).

Egyszerűen rajongok a történetben felvonultatott karakterekért, amelyek igen összetettek voltak. Gondolkodnom sem kell azon, mert világosan kitűnik, hogy szinte senkire sem lehet azt mondani, hogy teljes egészében jó, vagy gonosz. Minél jobban megismertem őket, ráláttam, hogy mit miért tettek, valahol érthetőbbek voltak a tetteik.

Majd megvesztem, hogy felfedjem a történet minden titkát, de ahogy valamire fény derült, akkor sem lehetett nyugtom, mert mindig felmerült valami újabb dolog, amin lehetett elmélkedni.

Igazán ámulatba ejtő tud lenni, amikor egy szerző teljes mértékben, a legapróbb részletekre is odafigyelve építi fel azt a világot, amelyben a története játszódik. Hel Enai Dawn is ilyen valaki, úgyhogy én nagyon hamar egészen a rabja lettem az általa teremtett világnak, a szereplőinek.

Minél jobban haladtam előre az olvasással, annál kevésbé voltam képes félretenni a könyvet, amikor valami dolgom volt. Ráadásul második olvasásra sem voltam képes felületesen olvasni, netán kihagyni mondatokat. Nem! Ez lehetetlen volt, annyira magával ragadott ismét a Sunderon világa. Minden alkalommal nehéz volt visszatérni a valóságba, amikor pedig folytathattam, mohón kaptam a könyv után és szinte teljesen megszűnt a külvilág.

Az első kötet csupán a felszínt kapargatta, egy izgalmas bevezető volt ehhez a még izgalmasabb folytatáshoz.

Habár rengeteg dologra fény derült ebben a részben, de még mindig vannak felfedezésre váró titkok.

Fokozatosan nyílik a történet, egyik réteget a másik után bontva jutunk egyre előrébb az események sűrűjében úgy, hogy még mindig viszonylag keveset tudunk a történet egészéhez képest (pedig annyi, de annyi mindent kiderült már ki így is).

Viszonylag könnyedén indul a sorozat az első résszel, aztán a másodikban már vannak kegyetlenebb részek. Mintha fokozatosan egyre inkább durvulna a sztori. Már kezdetekben sem volt egy nyálas tinidráma, de érezni, ahogy egyre sötétebb hangulat lengi be a sztorit.

Sokak számára izgalmas kérdés az, hogy van-e romantikus szál a történetben. Nos, igazából erre pont annyira bonyolult a válasz, mint a Sunderon karakterei, mint amennyire szövevényes a történet. Ugyanis igen, van benne romantika, de nem az a nyálas tinidráma. Mégis akadnak olyan jelenetek, aminél el tud érzékenyülni az ember. Szóval ott van az a szerelmi szál, de nincs az arcunkba tolva, nincs erőltetve, meg inkább valami dark romanc felé hajaz, de persze nem az, csak egy sötét, érzelmi bonyodalom, ahol nem igazán finomkodnak egymással, mégis, mégis valahol féltik, óvják egymást a maguk módján.

A kötet persze úgy zárul, hogy az ember vágyat érez dörömbölni az írónő ajtaján a folytatást követelve (remélem folyamatban van már a következő rész:) ).

Részletesebben nem is igazán lehet mesélni erről a történetről anélkül, hogy el ne spoilereznénk valamit, így én sem mondok most többet, csak annyit, hogy olvassátok, mert higgyétek el megéri (még úgy is, hogy durva függővége van).

 

Fülszöveg:

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

Sun olyan ajánlatot kap az Ördögtől, amire nem mondhat nemet. Emberek, démonok és angyalok sorsa múlik a döntésein, de már ő maga sem tudja, kinek az oldalán áll valójában. Nefrába érve azonban olyan titkok rebbennek fel előtte, amik alapjaiban változtatják meg az önmagáról alkotott képét. A rémálom többé már nem csupán álom, és már csak a rém marad, ami az ő belsejében várakozik a szabadulásra. Végül pedig csak egy fontos kérdés marad: Képes lesz-e Sun Whiscost maradni?

 

Deron megaláztatásai folytatódnak. Nefrába érve Sun alárendeltjeként kénytelen tanácsadóként szolgálni. Az erejétől megfosztott herceg teljesen védtelen az emberek és a démonok között, miközben a harmadik szíve az egyetlen fegyvere. De vajon képes lesz uralni azt az egy szívet, aminek sohasem tudott igazán parancsolni?

 

Ki a jó és ki a rossz? Garantáltan most sem fogod tudni!

 

 

@konyvszenvedely #mutimitolvasol #mostolvasom #helenaidawn #sunderon #azördögszíve #fantasykönyv #romantikuskönyv #démon #ördög #angyal #rabszolgaság #magyarszerző #olvassmagyart #olvasshazait #recenzióskönyv #olvassmagyarírótól #olvassmagyarszerzőt #olvassvelem #olvassteis #olvass #olvasnijó #olvasnimenő #olvasniszexi #házikönyvtár #könyvszenvedély #könyvtok #könyvtok? #könyvtokmagyarország #könyvtokhungary #hungarianbooktok #hungarianbooktoker #booktok #booktoker #CapCut ♬ nhạc nền - Vô Tâm

 

 

Több információ a sorozatról: moly.

 

Várható megjelenés: előre láthatóan februárban.

 

A könyv beszerezési lehetőségei miatt keressétek az írónő lentebb feltüntetett facebook oldalát.

 

 

Az írónőt itt lehet megtalálni:

 

Hel Enai Dawn világa