Aurora Lewis Turner: Az ikerlángbűbáj 1. (A tűzróka)

 

aurora_lewis_turner_a_tuzroka.jpg

 

Aurora Lewis Turner az, akitől bármikor szívesen olvasok. Mindig nagy izgalommal kezdek neki a történeteinek, újra és újra.

Elkezdem egy könyvét, majd azt veszem észre, hogy már nyakig benne vagyok, és ekkor már nem is akarom, de nem is tudnám otthagyni azt a világot, a szereplőket. Amikor a könyv végére érek, akkor meg legszívesebben kezdeném elölről, mert annyira elvarázsolt, magával ragadott, amit olvastam.

Érdekes sztori, izgalmas cselekmény (sosem tudni mi történik a következő oldalon), bonyolult karakterek, a sorok mögött megbújó mondanivalóval alkotnak egy olyan történetet, amely nyomot hagy az olvasóban, magával ragadva lelke egy darabját. Rám így hat Aurora minden regénye.

Nem is volt kérdés, hogy akarom-e megjelenés előtt olvasni Az ikerlángbűbáj sorozat első részét, A tűzrókát. Aminek nem mellesleg nyomon követtem a születését, hiszen egy interaktív történetként hétről-hétre láthattam, ahogy alakul a szereplők sorsa, ahogy formálódik a történet.

Amire pedig nagyon büszke vagyok, hogy ennek a résznek én adtam címet, így tényleg mintha a keresztanyja lennék.

Szeretem a fantasy történeteket, meg azokat is, amelyek egy mondát, legendát mesélnek el, vagy azokat alapul véve tárnak az olvasók elé egy érdekes alapokon nyugvó, izgalmas sztorit.

Mitől annyira érdekesek a mondák, a legendák? Mert sosem tudni mennyi a valóság belőlük.

Számomra az Ikerlángbűbájnak is volt egy ilyen halvány benyomása. Úgyhogy ezzel csak plusz pontot szerzett nálam.

Van a fantasy történeteknek az a fajtája, amikor a főszereplő tud a misztikus világról, és van az, amikor éli átlagos életét, majd történik valami, és fokozatosan tárul fel előtte egy olyan világ, amivel addig csupán a könyvek lapjain találkozott.

Talán ez utóbbi azért is izgalmasabb, mert az olvasó jobban bele tudja élni magát a főszereplő helyzetébe, mélyebben a részese lesz a történetnek.

Belegondoltatok már milyen lenne, ha az ismert világ mögött feltárulna egy lenyűgöző fantázia birodalom? Milyen lenne, ha egyik pillanatról a másikra egy olyan közegben találnánk magunkat, amelyről addig úgy gondoltuk, hogy ilyen nem is létezik? Ugye milyen izgalmasan hangzik? Ez történt az Ikerlángbűbáj című sorozat főszereplőjével Amajával is.

Már a sorozat főcíme, valamint az első rész borítója is árulkodó lehet abból a szempontból, hogy noha a középpontban Amaja áll, de tulajdonképpen több lényeges szereplője van ennek a történetnek. Ami persze csak még izgalmasabbá tette ezt az egyébként is érdekes olvasmányt.

Amikor sok szereplő van jelen, az kihívás tud lenni a szerzőnek, hogy mindenki sorsának fonalát vigye tovább folyamatosan. Mert ugye előfordul, hogy maradnak elvarratlan szálak, elfeledett sorsok, de nem Aurora Lewis Turner esetében. Az írónő ugyanis remekül mozgatja a karaktereket.

 

Na de mi is történik Az ikerlángbűbáj sorozat első részében, A tűzrókában?

Egy váratlan esemény kapcsán szembesül a Japánban élő Amaja azzal, hogy egyrészt ő nem csupán egy átlagos lány, másrészt pedig kiderül számára, hogy az addig ismert világ mögött megbújik egy fantázia birodalom, ami rejtve van az emberek előtt, amibe ő is csak különleges származása folytán került.

Kiderül, hogy akiben bízott a lány, az ellenség soraiba tartozik. Majd feltűnik egy titokzatos alak, akinek öntörvényűsége, faragatlan természete, szemtelensége, szabadszájúsága, fura szokásai egyszerre taszítják és valahol vonzzák Amaját.

Ez a harcos veszi a védelmébe a lányt, és viszi magával Magyarországra, ahol ismerkedik a világgal, ami feltárult előtte, az ikertestvérével, akiről mit sem tudott addig, valamint keresi önmagát.

A hazai helyszín csak még különlegesebbé teszi ezt a történetet. Még nagyobb lesz körülötte a misztikusság. Még inkább azt a hatást kelti, hogy valami olyan legendáról olvashatunk az ismert helyszíneken járva, aminek akár lehet valamennyi valóságalapja is. Hiszen ki tudja mennyi igaz belőle?

Boszorkányok, vámpírok, vérfarkasok és sok más különleges teremtmény, mágikus helyek, fura jóslatok, megtörhetetlennek tűnő átkok várnak ennek az érzelmekkel, humorral teli, lebilincselő fantasy sorozatnak az első részében.

Kíváncsiak vagytok ennek a varázslatos világnak a titkaira? Arra, hogy miért nevelkedett Amaja és ikertestvére egymástól távol? Kik az őrzök? Kik azok a lelketlenek és mi a céljuk? Vajon Amaja elfogajda-e énjének mágikus részét, a tűzrókát, amely felperzseli maga körül a világot? És vajon mi lesz a sorsa annak a vonzalomnak, ami a Vadászhoz köti, aki a legnagyobb hatással van rá, aki segíti őt abban, hogy elfogadja önmagát?

Ha mindezt szeretnétek tudni, akkor olvassátok Aurora Lewis Turner Az ikerlángbűbáj sorozatának első részét, A tűzrókát!

Bátran ajánlom mindenkinek ezt a történetet (ahogy Aurora minden könyvét)! Higgyétek el megéri elolvasni. Engem második alkalommal is elvarázsolt! 

 

Fülszöveg:

 

A léleknek hét szintje van, és minden őrző vonzódik egyhez…

 

Amaja egy titokzatos tűzeset után a mogorva, flegma, kissé életunt harcos, azaz a Vadász oltalma alá kerül. El kell hagynia Japánt, hogy ő is kivegye részét a világ kezdete óta tartó háborúban; harcoljon a lelketlenekkel, és őrző váljon belőle.

Magyarországra érkezik, ahol a Margitszigeten lévő, titkos Akadémián megismeri ikertestvérét, Alexandert. A két árva nyomozásba kezd, hogy kiderítse, miként haltak meg a szüleik. Ekkor még nem is sejtik, milyen titkok és rejtélyek övezik őket, miközben új barátaiknak is bőven akad rejtegetnivalója.

 

Vajon kiderül, miért száműzték az ikreket a Föld két külön pontjára, hogy ott nevelkedjenek? Mi köze lehet az Elsőknek, akik maguk is lelketlenek, a testvérekhez és világunk pusztulásához? Vajon Amaja megbékél-e valaha a tűzróka jelenlétével, mely egyszerre perzseli fel az emberek és őrzők életét… És végül meddig tudja távol tartani magát a Vadásztól, aki felébreszti szunnyadó ösztöneit?

 

Vámpírok, átkok, merényletek, boszorkányok, humor és romantika jellemzi ezt a különleges univerzumot, amely világunk álarca mögött rejtőzik.

 

 

Várható megjelenés: 2022. május 29.

 

 

Itt lehet megtalálni az írónőt:

 

Aurora Lewis Turner

Aurora Lewis Turner és olvasói világa

 

 

Ahová még érdemes benézni:

 

NewLine Kiadó

„NewLine Kiadó” olvasói csoportja

 

 

A könyv beszerezhető a NewLine Kiadó webáruházából.

 

 

 

Megjegyzés: A kép forrása NewLine Kiadó