Giuditta Fabbro: Péter

 

243200778_4211429818892288_6224528645942217163_n.jpg

 

Egy történet arról, hogy hogyan lesz egy vagány fiatalemberből a maffia első embere.

Ez valami brutálisan jó volt! Felkavaró, megrázó, szívet tépő történet. Az ember elkezdi, és képtelen abbahagyni, mert egyszerűen annyira magával ragadják a sorok. 

Miután befejeztem a könyvet, kellett némi idő, míg összeszedem a gondolataimat, mert igencsak felkavaró volt számomra ez a történet.

Olvastam az írónő Bérgyilkosság olasz módra című sorozatának minden megjelent részét, amelyekhez Péter sztorija kapcsolódik, így nem volt idegen ez a világ tőlem, mégis volt egy pont, ahol bizony eleredtek a könnyeim, annyira szívet tépő volt olvasni.

 

Miről is szól a könyv?

 

Érzelmekről, lélekről, fájdalomról, szeretetről. Arról, hogy egy fiatal férfit hogyan változtat meg az élet kegyetlensége, a fájdalom. Hogyan lesz egy hétköznapi vagány fiatalemberből a maffia első embere.

 

Volt bennem némi félsz, hogy mennyire sikerül jól bemutatni azt a folyamatot, azt az utat, amit Péter végigjár, míg Il Capo első embere válik belőle. Aztán nagyon hamar kiderült számomra, hogy ez nem okozott problémát az írónőnek, mert szépen, fokozatosan írta le hogyan változik Péter, hogyan lesz lélekben egyre inkább az az ember, akit a Bérgyilkosság olasz módra sorozatban megismertem.

Nem ám egyik pillanatról a másikra lett a fiatal, vagány srácból egy határozott, keménykezű alvilági figura, hanem szépen lassan, lépésről lépésre változott. Teljesen megbarátkozni a rá váró élettel nem igazán tudott, ahhoz valami drasztikusnak kellett történnie, hogy lelkileg végleg átbillenjen egy ponton.

Brutális világ tárul az olvasók elé mind Péter, mind a Bérgyilkosság olasz módra sorozat köteteiben, ám mégsem lehet egyértelműen behatárolni az egyes szereplőket, mert bizony sok bonyolult karakterekkel találkozunk. Ebből a szempontból a legerőteljesebb figura Il Capo, de ide sorolhatnám Pétert is.  Nem könnyű megfogalmazni milyen emberek is ők, mert amilyen körökben forognak, nem lehet azt mondani rájuk, hogy jók, mégis tisztességesebben viselkednek bizonyos helyzetekben, mint egy átlagember. Az olvasó akaratlanul is szimpatizál velük.

Nem titok, hogy a Kezdet kezdete az a regény, amit én nagyon, de nagyon várok, mert a Bérgyilkosság olasz módra sorozatból számomra Vittorio Arrivabene személye a legérdekesebb a benne rejlő kettősség miatt (egy véreskezű maffiavezér, közben hihetetlen módon szereti a feleségét), mégis azt mondom most, hogy Péterre is másképp nézek, mert ahogy a történetében megismertem az életének egy részletét – ami bizony nagy hatással volt rám – talán ő is közelebb került hozzám. Vonz személyének összetettsége, bonyolultsága. Bár Il Capo első helyét nem veheti el, de ott van mögötte szorosan.

Egy lélekszaggató történet ez, amely megmutatja, hogy bizony minden hatással van ránk, hogy milyen kicsin múlik, hogy melyik irányban, melyik úton is halad a sorsunk. Az élet olykor kegyetlen, és ez néha drasztikus módon formálja az embert, meggyötörve lelkét.

 

FÜLSZÖVEG:

 

Egy borongós őszi napon születtem, még abban a korszakban, amikor nem volt ultrahangos vizsgálat, így azt sem tudták a szüleim, hogy fiúk vagy lányuk lesz. Apám fiút akart, anyám… nos, ő szintúgy, miután apám viccesen közölte vele, ha nem fia lesz, haza sem hozza a kórházból. Anyám végigimádkozta a terhességet, hogy fia szülessen, és az imái meghallgatásra találtak. Az általános iskolás éveim eseménytelenül teltek, nem voltam eminens diák, de nem is a legrosszabb tanuló, közepes átlaggal elcsordogáltam a nyolcadik osztályig. 1991-et írtunk akkor. Ez az év örökre bevésődött az elmémbe, sok minden megváltozott akkor, ami kihatással volt a későbbi életem alakulására. Ott, akkor végleg eldőlt a sorsom és így lettem Péter, a budapesti éjszakai élet vérszomjas vezérének, Il Caponak a jobb keze.

 

Szentesi Péter vagyok, és ez az én történetem.

 

Vigyázat! Ez a rész is kegyetlenül maffiás és piszkosul erotikus.

 

IDÉZETEK:

 

A fájdalom csak a miénk. Csak mi élhetjük meg, és ha idővel csillapodik is, elmúlni sosem fog.

 

Ezen az estén végleg megváltozott valami bennem. Ezek után a szememben már senki nem érdemelt kegyelmet. Elvettek tőlem mindenkit, aki fontos volt az életben és ezzel eltörtek bennnem valamit, ami egész idáig bezárva tartotta azt a brutális szörnyet, aki nem ismert kíméletet.

 

 

Itt lehet az írónőt megtalálni:

 

Giuditta Fabbro Szerzői Oldala

 

"Giuditta Fabbro Szerzői Oldala" csoport

 

 

 

A könyv megrendelhető a NewLine Kiadó webáruházából és a nagyobb könyvesboltokból.