Virgin Bergh: Fckin July (Prescott fivérek 1.)

 

20210625_221010.jpg

 

Számomra egy történetnél nem a hossza számít, hanem a tartalom. Ugyanúgy kedvelem a terjredelmes, 500 oldalon felüli könyveket, ahogy a 100 oldal alatti novellákat is.

Olykor az embernek sem ideje, sem energiája egy nagyobb lélegzetvételű sztorira, van, hogy gyorsan szeretnénk valami jót olvasni, ami kicsit kikapcsol, ami helyrebillent érzelmileg.

Mindenféle témában találni novellákat, így az emberek megtalálhatják az ízlésüknek, adott hangulatuknak megfelelő rövidebb olvasmányt.

Legutóbb egy romantikus-erotikus műfajban íródott történetet olvashattam, mégpedig Virgin Bergh: Fckin July című novelláját, ami a Prescott fivérek sorozat első része. Az írónő jóvoltából volt lehetőségem megismerni ezt a sztorit, amit nagyon köszönök.

Virgin Bergh neve nem ismeretlen számomra, hiszen már olvastam tőle A fekete vár című könyvet, valamint a polcomon a Lázadás 2.0, amibe még csupán belelapoztam, de már várom, hogy sorra kerüljön.

Imádtam az első betűjétől az utolsóig ezt a tüzes, ugyanakkor édes történetet. Rövid, lényegre törő, mégis megvolt benne minden, ami egy jó sztorihoz kell. Elgondolkodtam rajta, hogy talán jó lenne hosszabban is olvasni Julyról és Benjamenről, mégis azt mondhatom, nem maradt bennem hiányérzet a novella elolvasása után. Most pont erre a rövid kis szösszenetre volt szükségem.

Hiszem, hogy van olyan, amikor az első pillanatban elemi erővel vonzódunk a másikhoz, amikor olyan erős vágyat érzünk, hogy minden mást elhomályosít, amikor a közelben van az a bizonyos személy. Később pedig, ahogy megismerjük, szerelem lehet belőle.

Pont ezt az erőteljes vonzalmat érezte egymás iránt a Fckin July két főszereplője. A történetük hajlott a cukifaktor felé, mégsem volt émelyítően édes. Jót tett a lelkemnek ez a nagyobb bonyodalmaktól mentes történet. Persze voltak Benjámen múltjában olyan árnyak, amelyek a jelenét beárnyékolták, és voltak apróbb döccenők, de tulajdonképpen viszonylag könnyedén alakult a kapcsolatuk. Mondjuk azon lehetett izgulni, hogy akkor most ez szerelem, vagy csak egy erőteljes vágy fűtötte vonzódás.

Ha olvasás közben azt is érezhettük, hogy minden jól alakul, azért ott volt az a bizonytalanság, hogy ráébrednek-e érzelmeikre, megtalálják-e a történet végén a boldogságot úgy igazán.

Fogalmam sem volt milyen befejezés vár a novella végén, mégis azt éreztem, alakuljon bárhogy, mégis jó volt olvasni. Teljesen elvarázsolt a történet, csak úgy faltam a sorokat. Az olvasás idejére elfelejtettem a hétköznapok gondjait.

A Fckyn Julyt ajánlom a romantikus-erotikus műfaj kedvelőinek, és azoknak, akik gyorsan, egy rövidebb történetre vágynak.

 

FÜLSZÖVEG:

Benjamen Beau Prescott egy jól menő építkezési vállalat tulajdonosa, fiatal, független, jóképű és menekül a múltja elől. Valaki egyszer már összetörte a szívét, azóta nehezen avat a bizalmába másokat. Lelke mélyén ugyanaz a meg nem értett fiú maradt, aki a gimnáziumi évek alatt maketteket épített, és ki akart tűnni bátyja árnyékából. Ennek megfelelően ideje nagy részét saját önmaga által meghatározott szabályrendszerében, és édesanyja nipp gyűjtő szenvedélyétől mentesen tölti. Aztán egy hétfői nap megpillantja Őt, és az a találkozás mindent megváltoztat. Mintha egy új esélyt kapott volna a boldogságra.

„Egész életében első helyet élvezett a bizonyítási vágy, amelynek hátterét csak egy középső gyerek érthette meg, majd az egyetemről kikerülve a folyamatos munka, feljebbjutásért vívott harc tette ki minden gondolatát. Most azonban a légkondicionáló dacára újra elöntötte testét a forróság. Sőt, olyan érzés fogta el, mintha rajtakapták volna. Mély levegőt vett, tekintetével újra körbepásztázta a termet. Mintha valami elkerülte volna a figyelmét. Izmaira rátelepedett a várakozás súlya. Azt hitte, egyedül van a szalonban, azonban a következő pillanatban csodálkozva tett előre pár lépést. A terem végén kialakított, hatalmas recepciós pult mögött egy lány ült. Eddig hogy nem vette észre? (…) A következő másodpercben aztán a napfény cinkosan megvillant a mellére tűzött, aranyozott névtábláján, ahol kanyargós betűkkel a neve állt:

July. 

„Oh, te kibaszott Július!"

 

Az írónőt itt lehet megtalálni:

 

Virgin Bergh

Virgin Bergh – olvasói csoport

Virgin Bergh – amilyen tiszta, olyan szégyentelen

A fekete vár

 

 

A novella beszerezhető a Book Dreams Kiadó webáruházából, esetleg a nagyobb könyvesboltoktól.