Vidó Kinga: És…ennyi! (Where’s the Love? 2.)

 

180829544_305460547619542_7899233938178831488_n.jpg 

Vannak olyan történetek, amelyek annyira magukkal ragadják az olvasót, hogy órákra megszűnik a külvilág. Az ember leül ebéd után olvasni, aztán azt veszi észre, hogy este lett. Közben persze észre sem venni az idő múlását, hanem pont ellenkezőleg, rövidnek érezzük az időt, amit a könyvvel töltöttünk. Vidó Kinga regényei pont ilyenek.

Az És…ennyi! a harmadik könyv, amit az írónőtől olvastam, így sejtettem, hogy ismét egy magával ragadó történet vár rám.

A Where’s the Love? sorozat első részének olvasására lehetőséget kaptam (erről a véleményem ITT olvasható), és nem kis meglepetésemre a folytatás esetében is így történt, amiért nagyon, de nagyon hálás vagyok.

Szeretem Vidó Kinga könyveiben, hogy erotikus jelentek leírása nélkül képes megjeleníteni a szereplők közötti érzelmeket, úgy, hogy szinte tapintani lehet a feszültséget, érezni minden apró rezdülést.

Egy forgatás kulisszatitkait ismerhetjük meg Vidó Kingának ebben a sorozatában, amelynek az első része eléggé megdöbbentő eseménnyel zárult, rengeteg kérdést hagyva maga után, amin gondolkodni lehetett a folytatás megjelenéséig.

Amikor egy sorozat részeit nem egymás után olvassuk, hanem hónapok telnek el egy-egy kötet olvasása között, sokszor nehéz visszarázódni az eseményekhez. Mi is történt pontosan? Ki kicsoda? Van, aki azt a módszert alkalmazza, hogy a folytatás előtt újra elolvassa az előző könyvet. Na de nem mindenkinek van erre türelme, ideje, mert már olvasná a továbbiakat, meg akadnak, akik nem hívei az újraolvasásnak.

20210502_231154.jpg

Vidó Kinga az És…ennyi! elején egy „Ki kicsoda?” résszel – ahol bemutatja az előző kötet szereplőit – megoldja azt a problémát, hogy az olvasók nehezen találnak vissza a cselekményhez, amikor több hónap telt el két rész olvasása között. Ezzel nem hagyható ki az első kötet, az És…felvétel! olvasása, mert bizony szükséges (és érdemes is) azt is ismerni. A szereplők bemutatása csupán felvezetőként szolgál.

Eléggé érdekes hátteret kapott a történet azzal, hogy egy forgatás mindennapjait leshetik meg az olvasók ebben a sorozatban. Ilyenkor az ember arra számít, hogy megismerhet olyan részleteket is egy forgatással kapcsolatosan, amiről egyébként fogalma sincs, de érdekli. Az írónő nagyon szépen bemutatta egy forgatás mindennapjait, és ráadásul nem száraz tényként közöl információkat, hanem észrevétlenül szövi bele a cselekménybe, hogy egyes mozzanatok hogyan épülnek fel. Az És…ennyi! esetében pedig tovább bővítette ismereteinket.

A különleges környezet mellett bizony elég sok szereplőt mozgat az írónő, de nem kell aggódni, mert azért nincsenek követhetetlenül sokan, és nem bonyolódik bele a szálakba, nem felejt el senkit. Szépen folyamatosan viszi előre minden karakter fonalát.

Ha nem is ismerjük meg mindenki sorsát részletesen, de mindenkiből éppen annyit kapunk, amennyire szükséges a történet szempontjából. A szereplők sorsát pedig szépen elrendezi az írónő.

Az előző rész vége úgy zárult, hogy én bizony hatalmas adag kíváncsisággal vágtam bele a folytatásba, mert nagyon érdekelt, hogyan oldja meg azt a helyzetet az írónő. Bevallom volt némi félsz a részemről, mert fogalmam sem volt hogyan lesz tovább, de végül minden kialakult.

Dinamikusan követik egymást az események, rengeteg váratlan fordulattal megtűzdelve, a cselekményt fokozatosan, apránként építgetve. Az biztos, hogy egy pillanatra sem lehet unatkozni ezt a könyvet olvasva. Persze attól nem kell félni, hogy követhetetlenül pörögne.

Vidó Kinga ismét egy érzelmekkel teli történetet alkotott, amelyet egyszerűen lehetetlenség letenni.

Ajánlom mindenkinek az És…ennyi! című könyvet, aki egy érzelmes, drámai fordulatokban gazdag, humorral átszőtt, igazán különleges, magával ragadó olvasmányra vágyik.

 

FÜLSZÖVEG:

 

A jótékonysági bál estéjén a vendégsereg előtt széles mosollyal jelenti be Amanda, hogy Aiden eljegyezte. Lili az általános ováció közepette próbálja felfogni a felfoghatatlant. Egyetlen dologban biztos, ettől a perctől kezdve nem tud és nem is akar Aidennel forgatni. Elhatározza, hogy maga mögött hagy mindent, Aident és a barátait is. Menekülni és felejteni akar. Vito, a rosszhírű producer mindent megígér Lilinek, de vajon megtartja-e a szavát? Véghez lehet-e vinni egy ekkora váltást gond nélkül? Kibírja-e Patrik és Lili kapcsolata az újabb változásokat? Aiden képes-e szó nélkül elfogadni Lili döntését? Minden kérdésedre választ kapsz az „És… ennyi!” című romantikus regényben.

 

Vidó Kinga ismét egy sodró lendületű, magával ragadó, letehetetlen könyvet alkotott. A romantikus irodalom kedvelőinek örömére az „És… felvétel!” című regény folytatása, az „És…ennyi!” története is tele van titkokkal, izgalommal, szerelemmel, szenvedéllyel.

 

MOLY adatlap

 

Az írónőt itt lehet megtalálni:

Vidó Kinga-Könyvek

 

A regényt az alábbi helyeken lehet beszerezni elektronikus formában:

Líra

Libri

Bookline

Google Play áruház