Ella Steel: Vágyak dallama

 154267365_3847271141998551_910924211273635669_o.jpg 

Két sebzett lélek szívszorító, ugyanakkor szórakoztató története tele érzelmekkel, humorral, fájdalommal, küzdéssel. Szórakoztat, felkavarja a lelked, ugyanakkor vígaszt nyújt, miközben segít másképp látni.

A NewLine Kiadó gondozásában jelenik meg 2021. márciusában Ella Steel új könyve Vágyak dallama címmel, amely az írónő Sors sorozatához kapcsolódik. Az a megtiszteltetés ért, hogy előolvasója lehettem ennek a csodás történetnek, amit nagyon köszönök.

A Sors sorozat volt az, ami megmutatta nekem milyen csodás történeteket alkot Ella Steel. Imádom az elképesztő humort, ami megjelenik a könyveiben. Akik pedig nagyon közel állnak a szívemhez, az a Keller család, közülük is leginkább Jesse. Mire a Sors-Döntő végére értem – amit egyébként már többször is olvastam és fogok még párszor –, már megvett az írónő magának. Azóta is rendületlenül imádom a regényeit.

Titokzatosság, váratlan fordulatok és rengeteg fergeteges humor jellemzi Ella Steel érzelmekkel teli romantikus történeteit, amelyek minden alkalommal elvarázsolnak, de ugyanakkor el is gondolkodtatnak.


19620343_1407976222603901_4979078624898403320_o.jpg

Kép forrása: Song Master'S Hangstúdió

 

A Vágyak dallama olvasása közben hol sírtam, hol nevettem. Egy igazi érzelmi hullámvasút ez a könyv, amire bármikor újra felülnék. Bármikor szívesen újra elolvasnám a történetet (fogom is), bármikor újra elmerülnék ebben a világban.

Nehéz úgy véleményt írni, hogy az ne legyen spoileres, de talán kezdem a főszereplőkkel, akinek sikerült belopniuk magukat a szívembe (ahogy Ella Steel esetében általában mindig).   

 

Logan

 

Logant kezdetben egy nagyképű pasasnak látszik, akire a nyersesség és a lekezelő stílus a jellemző. Ezek a vonások a történet előrehaladtával lágyulnak, minél többet tudunk meg róla, minél jobban megismerjük. Idővel másképp látjuk őt, jobban megértjük miért olyan a természete, amilyennek mutatja magát.

Sokkal több rejlik ebben a pasasban, mint első pillanatra tűnik. Lehet, hogy nyers, lehet, hogy lekezelő stílusa van, de nem véletlenül olyan ő, amilyen. Mindemellett egy határozott, egyenes jellem, aki elismeri a jól végzett munkát, hiszen ő sem született bele csak úgy a vagyonba, a hírnevét sem tálcán nyújtották felé, hanem tett azért, hogy oda jusson, ott legyen, ahol tart.

 

Nem csak beleszülettem a gazdagságba, nem tálcán nyújtották felém a rangot és a hírnevet. Tettem is azért, hogy az lehessek, aki ma vagyok. Kemény és kitartó munkával, a tudásommal jutottam el erre a szintre. Ha valaki szar, azt ezek után is kertelés nélkül meg fogom mondani, ugyanakkor, ha valaki tehetséges és megvan benne a kellő alázat, az megkapja tőlem a támogatást és mindent, amire szüksége van, hogy elérhesse a kitűzött céljait.

 

Tagadhatatlanul szereti Logan, hogy körülrajongják, ám egy idő után ezt már kevésnek találja. Úgy érzi valami hiányzik, vagy valaki. Vágyik valami másra, valami többre.

 

Hogy milyen érzés, amikor ennyire körülrajongják az embert? Tagadhatatlanul rohadt jó, engem hosszú ideje mégsem tölt el semmilyen érzéssel. Valami hiányzik. Vagy valaki –

 

Amikor ezek a gondolatok megfogalmazódnak benne, akkor találkozik Kírával, aki már kezdetben lenyűgöző hatással van rá.

 

A lelkemig hatolt. A tekintetünk egy fél pillanatra találkozott és éreztem, ahogy segítségért kiált, éreztem, ahogy a lelkét nyomasztó keserűséget kiénekli magából bele a nagyvilágba. Akkor, ott, abban a percben éreztem, hogy ő az, akiért itt vagyok. Rá vártam.

 

Kíra

 

Kíra egy rendkívül érzékeny lélek, szívében a zene szeretetével, hatalmas tehetséggel. Nehéz utat kell bejárnia, míg végre békére lel, mire megnyugszik, mire eltűnik a bizonytalansága, mire rájön, hogy mennyi mindenki van körülötte, akire számíthat.

 

– Miért érzed magad hülyének?

– Mert sok mindenkire számíthatok és ezt eddig nem láttam. Nem ismertem be.

– De most már látod?

– Igen… – feleltem bizonytalanul.

– Ez remek hír.

 

Nehezen nyit mások felé, de szép fokozatosan kitárul számára a világ, barátokra lel, bízni kezd az emberekben, önmagában, tesz az álmaiért.

Nem csupán Logan az, akit lenyűgöz Kíra, és tőle szokatlan módon kezd viselkedni, hanem ez fordítva is igaz.

 

   – E…e…elnézést…– nyögtem.

   – Semmi probléma. Kíra, igaz? – nézett rám pajkos mosollyal az arcán a világ legszexibb férfija, akit volt szerencsém…letapizni.

 

…képtelen voltam uralkodni magamon, amikor csak pár centi választott el tőle. Teljesen megbabonázott, és magába szippantott. Az illat, ami körüllengte minden maradék józan gondolatomat száműzte.

 

Logan és Kíra egy zenei tehetségkutató keretein belül találkoznak. Mindketten nehéz múltat tudhatnak maguk mögött, ami miatt nincsenek könnyű helyzetben.

 

94121945_2983806798354161_7850583287985602560_n.jpg

Kép forrása: Song Master's Hangtúdió

 

Noha az első pillanatban rendkívül hatással vannak egymásra, csak úgy szikrázik a levegő közöttük, mégis megannyi váratlan fordulat nehezíti sorsukat. Tagadhatatlanok azok a mély érzelmek, amelyek fellobbannak közöttük, mégis kétséges, hogy legyőzik-e az akadályokat, és a végén minden jóra fordul-e.

A főszereplők sorsán keresztül igyekszik a könyv ráirányítani a figyelmet lényeges dolgokra. Arra, hogy oda kell figyelni a másikra, mert sosem tudhatjuk, hogy a furcsa, már-már taszító viselkedés mögött mi rejlik.

Nagyon nagy igazság az, hogy sokszor annak van a legnagyobb szüksége szeretetre, aki látszólag nem érdemelné meg.

Mindig nagy hatással vannak rám Ella Steel történetei, ám amikor olyan témát érint, ami nem áll annyira távol tőlem, amikor valamilyen szinten érintettnek érzem magam bizonyos dolgokban, akkor még rendkívülibbnek érzem a hatást, amit adott könyv tesz rám.

Amit nagyon, de nagyon imádtam, hogy felbukkantak régi, kedvelt szereplők, akiket még a Sors sorozatban ismerhettem meg. Ella Steel főszereplői közül számomra az egyik legnagyobb kedvenc Jesse Keller. Talán az ő felbukkanásának örültem leginkább. Hatalmas arcából mit sem veszített, de pont ettől, és a nagy szívétől, a sármjától kedvelem annyira. Nagyon jó volt újra olvasni a Keller családról, még akkor is, ha viszonylag kevés szerep jutott nekik. Egyszerűen imádom őket, azt, hogy mindig képesek jobb kedvre deríteni.

A Vágyak dallama amellett, hogy egy érzelmekkel teli, szórakoztató történet, a sorok között fontos mondanivalót rejt, ami talán segít másképp látni, segít rádöbbenni arra, hogy az emberek, a tettek, a látszólagos környezet mögé kell nézni, és észre kell venni az okokat, a miérteket.

Ella Steelnek sikerült ismét egy fordulatokkal teli, szenvedélyes, letehetetlen könyvet adni az olvasóknak. Ne hagyjátok ki, higgyétek el megéri elolvasni.

 

Fülszöveg:

 

Kíra Wells egy fiatal nő, akinek a szívén ütött sebek nehezen gyógyulnak. Az egyetlen, ami mindig boldoggá teszi, ha énekelhet. Szeretne bizonyítani, maga mögött hagyni egykori énjét, de fél, mi lesz, ha az emberek kegyetlensége még ettől az egy örömforrástól is megfosztja. Jelentkezik egy versenyre, de már az első nap szembekerül azzal a férfival, aki az éneklés terén a legnagyobb félelmét személyesíti meg.

Logan Kenward tudásának és alázatos munkájának köszönhetően magasra jutott. Szakmájában elismert, tekintélyt parancsoló, arrogáns férfi, aki nem rejti véka alá véleményét. Életét hosszú évek óta a nyilvánosság előtt éli, múltjáról azonban mit sem tud a világ.

Kíra mindent meg akar tenni, hogy kivívja Logan elismerését, ezzel egy időben Logan azon dolgozik, hogy múltja Kíra előtt is titok maradhasson.

Mindennapivá válik a küzdelem az elfojtott vágyak és a felszínre törő érzelmek ellen.
De mi történik, amikor a vágyak dallama őket is magával ragadja?

„A lelkem törött darabkái a zongorából áradó dallamok szárnyán táncra perdültek, hogy a magasba emelkedve, újra egyesülhessenek.”

 

Várható megjelenés: 2021. március 18.

 

Itt lehet megtalálni az írónőt:

 

Ella Steel Hivatalos oldala

Ella Steel történetei

 Marilyn és Ella szenvedélyes birodalma

 

 

A könyv előrendelhető, majd megjelenés után beszerezhető a NewLine Kiadó webáruházából.