Karácsonyi könyvajánló - 10 könyv az ünnepekre hangolódva magyar szerzőktől

 

polish_20201213_142731197.jpg

 

Karácsony közeledtével szeretek az ünnepekre hangolódni egy-egy olvasmánnyal. Bár nem csupán a készülődés közepette, hanem a karácsony meghitt, nyugalmas időszakában is jó egy-egy karácsonyi történetben elmerülni.

Az alábbiakban összegyűjtöttem néhány olyan könyvet, amelyekben karácsonyi történeteket találunk. Vannak közöttük regények, antológiák, novellák, mesekönyv. Különböző terjedelemű, különböző műfajú alkotások, ám ami közös bennük, hogy mindet magyar szerző írta és a karácsony hangulatát idézik.

 

Kandalló és fahéj

img_20201213_142307.jpg

 

Az EZ-Könyv Kandalló és fahéj novellapályázat legjobbjai. 21 szerző, 21 novella.

A művek szerzői: Beihuber Ádám, Bereck Imola, Bogár Erika, Borbíró Klára, Dovicsin-Péntek Csilla, Fehér Mónika, G.G.Doe, Guti Csaba, Kabdebon János, Olívia Keller, T.C. Lang, Major Mátyás Gábor, Megyeri Ágnes, Molnár Sára, Lovass Adél, Schwerteczky Adrienn, Stephanie Ford, Tihon Ágnes Virág, Tiszlavicz Mária, Urbán Ildikó, Velencei Rita

Megrendelés: EZ-Könyv

 

 

Ajándék - Karácsonyi történetek

img_20201213_142242.jpg

A kötet december 26. éjfélig megvásárolható az Erawan Kiadó webshopjában!

A művek szerzői: Fejős Éva, Farkas Andrea, Fodor Zsana, Münz András, R. Kövér Balázs, Székély Nagy György, Szénási Krisztina és Szlavicsek Judit írt Neked különleges, szívmelengető karácsonyi történetet.


A könyv korlátozott példányszámban készült!

Megrendelés: Erawan Kiadó

 

 

Velencei Rita: Édes meglepetés

img_20201213_142331.jpg

TARTALOM:

Egy rejtélyes ajándékozó, egy vakrandi a karácsonyi vásárban, egy áskálódó szopránszólista, titkos szerelmesek meg egy kukacoskodó főnök…
Hogy ebből mi sül ki? Néhány édes meglepetés!
Fenyvesi Nelli, a fiatal magyar-német szakos gimnáziumi tanárnő, aki szólószerepet kapott a karácsonyi hangversenyen, nem gondolta volna, hogy ez lesz az eddigi legizgalmasabb adventje!

 

Megrendelhető elektronikus formában:

EZ-Könyv

Álomgyár

Líra

Libri

Bookline

DiBook

 

 

 Nádasi Krisz: Az én diótörőm

img_20201213_141935.jpg

– ​Engedje meg, hogy hazafuvarozzam.
– Hagyjon békén! – förmedtem rá mogorván. – Egyébként sem ülnék a kocsijába. Maga még a saját lábában is hasra esik. Elképzelni sem merem, mire vetemedik, amikor volán mögé ül.
A muksó hunyorogva nézett le rám.
– Lehetséges, hogy nem vagyok tökéletes, ám magának vigasztalásra van szüksége, nem egyedüllétre – mondta.
– Bravó – suttogtam. – Most meglepett. Mire nem képes egy magafajta figura!
– Na látja! – vigyorodott el. – Bízza rám magát nyugodtan.
– Azt azért nem – intettem. – De megengedem, hogy hazavigyen. Vagy inkább valahova a közelbe.
– Ahogy parancsolni méltóztatik – hajtotta meg magát a förmedvény, és elindult a járdán a parkoló autók mellett.
Amikor ismerős csip-csipet hallottam, lemerevedtem.
A pasi felém fordult. Félmosoly játszott szája sarkában.
– Ugye komolyan azt hitte, hogy egy múlt századi roncs Trabantban szállítom haza?
– Nem! – vágtam rá gyorsan. Túl gyorsan.
Lovagom kinyitotta nekem az Alfa Spider utasoldali ajtaját. Beszálltam. Akaratlanul is csodálattal néztem körbe a sportautó kicsiny utasterét, műszerfalát.
– Csukja be a száját, jó? – szólalt meg a sofőröm. – Most tisztíttattam, hálás lennék, ha nem nyálazná össze.
Nem is lovag.

 

TARTALOM:

A huszonkét éves Luca egy unalmas utazási irodában dolgozik, és nem találkozik normális srácokkal. Az ügyfelei ugyanis vagy vőlegények, vagy nyugdíjasok, a klubokban pedig nem menyasszonyt keresnek a pasik. Amikor úgy dönt, hogy inkább a neten ad fel hirdetést, úgy tűnik, minden félresikerül. A randira ugyanis nem az érkezik, akinek kellene, ami előre nem látható események lavináját indítja el…

 

Megrendelhető eletronikus formában:

Libri

Líra

Álomgyár

Bookline

DiBook

 

 

Rejtelmes karácsonyok - Hat izgalmas, rejtélyes karácsonyi történet

img_20201213_142116.jpg

 

TARTALOM:

Rejtély. ​Karácsony. Izgalom. Szeretet.


A Rejtelmes karácsonyok különleges történeteiben mindent megtalál, aki kikapcsolódást keres az ünnepek forgatagában!

A kötetben hat mai magyar író ragadja magával olvasóit.


Először elutazunk Angliába, ahol Carol gyönyörű régi kastélyt örököl. Keresi a módját, hogyan tehetné a karácsonyt olyan széppé, mint ahogy ez a házhoz illik – és ahogy az ünnepeket a családja kétszáz éve megélte.
Továbblépünk az 1920-as évek New Yorkjába, ahol egy ironikus fiatalember, Frank Blizzard magándetektív keresi a válaszokat egy bonyolult gyilkossági ügyben.
Még mindig New Yorkban vagyunk, az ikertornyok leomlása után nem sokkal. Egy magyar lány, Léna nyomozását követhetjük végig egy különös örökbefogadás kapcsán. Léna meglepetésére saját családjának múltjából is váratlan történet bukkan fel.
A következő regény hazarepít minket Magyarországra. Szemtanúi lehetünk, ahogy Márk megmutatja kisgyerekeinek, hogy karácsonykor még egy széthullott család is megtalálja a boldogságot.

Alfa Spider, kórház, szende szűz egy könyvborítón? Egressy Luca, a hebrencs vidéki lány csupán társat keres – ehelyett váratlan és humoros kalandokba keveredik az utazási irodában így télvíz idején.
Az utolsó történetben megismerkedünk egy érzékeny lelkű fizikatanárral, Sári Ferenccel. A férfi különös esetbe botlik a gimnáziumban, és úgy dönt, felderíti, mi áll a háttérben.


Bűntények, szellemek, félreértések, titkok és ármányok – és mindez karácsonykor, a család és a szeretet ünnepén.


Mert minden jó, ha a vége jó!

A művek szerzői: Szűcs Erika, Szabó Péter, Németh Krisztina, Keresztesi Dorottya, Nádasi Krisz, Tolnai Norbert

 

Megrendelés elektronikus formában:

Líra

Libri

Bookline

Álomgyár

DiBook

 

 

Könyvbe zárt karácsonyok - Tizenkét meghitt, karácsonyi történet

img_20201213_142018.jpg

 

TARTALOM:

Ki ​ne szeretné a hideg téli napokban egy jó könyvvel a kezében, a kandalló előtt várni a karácsonyt? A kandalló nem garantált, de az igen, hogy ez a kötet, amit Ön most a kezében tart, a legjobb választás az ünnepi készülődéshez. Tele van különleges, meghitt, mégis mai történetekkel, mindenki talál köztük kedvenceket.


Ez a legjobb karácsonyi ajándék: magunk számára, mások számára, és nemcsak a tartalom miatt, hanem mert csupa szeretetből készült. Minden szerző, a műveket válogató zsűritagok, az illusztrátor és az ötletgazda-szerkesztő a szívét adta ebbe a könyvbe, hogy minél több olvasó kaphasson egy darabkát a szeretetükből.

A lapokon hangulatos családi történetek, romantikus, elgondolkodtató, vagy épp rejtélyes események elevenednek meg. Megismerhetünk kamaszokat, középkorú és idős szereplőket, sorsokat, lányokat és férfiakat, boldog és szomorú főhősöket itthon és külföldön, de kizárólag mai, magyar írók tollából.

Amikor Ön megveszi ezt a könyvet, nemcsak kap, hanem ad is.
Ugyanis a szerzők és a kötet létrejöttében közreműködő csapat az eladásból származó profitot művészeti oktatással foglalkozó alapítványnak ajánlják fel, mert hiszik, hogy kicsiny országunkban szükség van a művészekre és az új történetekre, valamint hogy a karácsony lényege az, hogy adjunk.

A művek szerzői: Keresztesi Dorottya, Tapodi Brigitta, Tolnai Norbert, Kukucska Ferenc 

 

Megrendelhető elektronikus formában:

Líra

Libri 

Bookline

Álomgyár

DiBook

Book and Walk

 

 

Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

img_20201213_142134.jpg 

TARTALOM:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz!

Hannah ​Brown televíziós szerkesztő, aki – ha nagyon muszáj – műsorvezetőként is megállja a helyét. Makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról akiket szeret.
A boldogság keresése nehéz feladat, főleg ha az ember a saját vágyaival sincs teljesen tisztában. Hannah botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső, szerethető figura, aki gyakran bajba kerül, de kimászik belőle, hogy a gyökerei kutatásának kellős közepén egyszer csak magát és a társát is megtalálja.
Ismerős a helyzet? Lányok, vigyázzatok!
Ez a hol fanyar-humoros, hol keserű, hol édes, de mindenképpen izgalmas lányregény veletek is megtörténhet! Nem biztos, hogy egy szép napon a kezében karácsonyfatalpat szorongató, félmeztelen szexistent találtok az erkélyeteken, de jobb, ha nyitva tartjátok a szemeteket, mert bármelyik kanyarban rátok kacsinthat az élet egyik pajzán kihívása vagy öröme.
Kinek-kinek a magáé.

 

Megrendelés:

Líra

Álomgyár

Libri

Bookline

Rocky

Book24

Régikönyvek.hu

 

 

Anita Boza: Édes borzongás

img_20201213_142157.jpg

 

TARTALOM:

Miranda Jones, a San Franciscó-i rendőrség viselkedéselemzője szomorú hírt kap szülővárosából, Quincyből: kedvenc unokabátyja bűntény áldozata lett.
Miranda hazautazik a temetésre, bár a háta közepére se kívánja a találkozást az exével, Cody McKlainnel, az álmos kisváros seriffjével, akivel annak idején nagyon csúnyán szakítottak. Amíg Quincy lakói a karácsonyi ünnepekre készülődnek, Cody a tettes nyomába ered, és megkéri Mirandát, hogy segítsen neki a nyomozásban.
Az egykori szerelmesek kénytelenek együtt dolgozni, és félretenni múltbéli sérelmeiket, ha el akarják kapni az elkövetőt. Miközben egyre több titok kerül napvilágra az ügy gyanúsítottjaival kapcsolatban, Miranda és Cody között felforrósodik a hangulat.
A hideg, havas téli éjszakák árnyai között ott leselkedik valahol a gyilkos, de Miranda szívére legalább ekkora veszélyt jelent Cody újbóli közeledése is.
Egy hajdanvolt szerelem, ami örökre elmúlt… vagy talán mégsem?

 

Megrendelés:

Magnusz

Libri

Bookline

Könyvmarket

Rocky

 

 

 

Nagy Eszter: Régi idők karácsonya

img_20201213_141857.jpg 

TARTALOM:

Együtt ​lenni jó, együtt várni a karácsonyt még jobb!

Tudja ezt Nagy Eszter is, aki 3 kislány édesanyjaként kezdett írással foglalkozni. A Barátság című könyv megjelenése utáni rengeteg biztató visszajelzés hatására a „Régi idők karácsonya” című kötetében újabb kedves történetekkel ismerkedhetünk meg.

Vidéken, a régi időkben játszódó, nem összefüggő meséket hosszabb-rövidebb versek szakítják meg, közös bennük a hagyomány tisztelete, a szeretet és az elfogadás fontossága: olyan értékek, amelyeket mindannyian szeretnénk gyermekeinknek átadni. Eszter tapasztalt édesanya és mesélő: nosztalgikus írásai észrevétlenül segítenek nekünk ebben a kapcsolatteremtésben.

A karácsonyi hagyományok világát játékosan bemutató műveket az írónő saját illusztrációi teszik még egyedibbé, szerethetőbbé. Ajánljuk a könyvet kicsiknek és nagyoknak egyaránt; ajándékcsomagoláshoz, fadíszítéshez, adventi naptárnézéshez, közös családi sütéshez-főzéshez, vagy amikor csak egy kis meghittségre vágyunk. Nem lesz szükséges, hogy kinézzünk az ablakon, mert érezni fogjuk a hópelyhes téli esték hangulatát.

 

 Megrendelés:

NewLine Kiadó

Libri

Bookline

Álomgyár

Rocky

 

 

 Bombicz Judit: Csodák könyve

img_20201213_141915.jpg

 

TARTALOM:

Elvarázsolt karácsonyfadísz? Más világokba repítő könyv? Netán egy tükör, ami olyan helyre visz, amiről nem is álmodtál? Ugye milyen hihetetlen dolgok? Mégis, ebben a mesekönyvben mindet megtalálod, ahogy a manókat, sellőket, tündéreket is. Olvass bele ezekbe a mesékbe, és kísérd el a szereplőket olyan világokba, amelyeket csak a képzelet, a fantázia mutathat meg neked!
Keresd meg Fannival és Péterrel a Mikulást vagy ússzatok együtt a tenger mélyén!
Induljatok együtt a mesék birodalmába…

 

Megrendelés: 

NewLine Kiadó

 

 

Jó szemezgetést a könyvekből! Akinek van kedve, a hozzászólásoknál írja meg, hogy milyen magyar szerző által írt karácsonyi történetet ismer.