Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék

Egy posztapokaliptikus történet kalandokról, harcokról, a lélek vívódásairól.

 

img_20201001_062936.jpg

 

Vigyázat! Spoileres vélemény! (Dőlt betűvel a kérdéses részek.)

 

A Twister Media gondozásában jelent meg Nagy Sándor Ádám: Embertelen vidék című posztapokaliptikus története 2019. nyarán. Nem mellesleg egy [bekezdés]-díjas szerzőt tisztelhetünk ennek a könyvnek az írójában.

 

Hosszú ideig olvastam ezt a történetet, körülbelül két hétig. Ez nálam már soknak számít, mert általában hamarabb a végére érek egy-egy kötetnek. Az, hogy az Embertelen vidék olvasása ilyen sokáig elhúzódott, az azért van, mert kevés időm volt olvasni mostanában.

Szeretem a posztapokaliptikus sztorikat, így ez is hamar felketette az érdeklődésem, bár nagy sokára sikerült csak beszereznem. Amikor végre elkezdtem, végig ott járt a gondolataimban, akkor is, ha félre kellett tennem.

 

Igazán nagyszerű történet ez egy sötét világról, amelyben mindenki úgy boldogul, ahogy tud, és ahol az ember csak reménykedhet abban, hogy nem vesztek  ki végleg az emberi érzések. Érződik a Vaják és Az útvesztő ihletése, ám mégsem mondanám azt, hogy ezek keveredése lenne, mert azoktól teljesen más.

 

A borító: az Embertelen vidék esetében egészen különleges, mert tulajdonképpen a sztori nyitó jelentét mutatja be, azt ahonnan minden indul. 

 

A történet főszereplője

 

Varjú, a magányos harcos egyedül járja az világot. Nem akar kötődni senkihez, nem akar emberi kapcsolatokat.

[A múltban átélt fájdalmas veszteség lehet az oka.]

Benne van minden harcban, de ezt mintha azért tenné, hátha valaki, vagy valami legyőzi. Szeretné, ha vége lenne már mindennek, az áldott sötétséget áhítja. Nem azért segít, mert egy jószívű hős, hanem mert kapott valamit, hát cserébe ő is tesz valamit.
Persze óhatatlanul változáson megy keresztül a történet folyamán.

[A könyv végén rá kell jönnie, hogy az a valaki okoz csalódást neki, akit mindig is szeretett. Meg persze más is, akiről nem gondolta volna. Mindezt azért, mert bízott, mert kötődni kezdett.]

Számomra egészen megdöbbentő módon lett vége a történetnek (bár ha mélyebben belegondolok, nem is annyira), egy olyan momentummal, ami folytatásért kiált.

Sok titok (pl. a kard, amit Norának nevez, és akihez beszél Varjú) akad a regényben, némelyikről lehull a lepel, de mégis maradnak megválaszolatlan kérdések.

[Engem nagyon izgat a köd rejtélye. Eltűnnek benne az emberek, eltűnik a hőjelük, és sosem térnek onnan vissza. Ez még tartogat meglepetést szerintem, ezért is érzem úgy, hogy folytatás kell ennek a sztorinak. Valamint szerintem az sem véletlen, hogy meghalnak olyanok, akik Varjú számára sokat jelentenek. Sarah tudomást szerezhetetett róluk és bosszúból ölethette meg őket. Hogy maga is részt vett-e a mészárlásban, abban nem vagyok biztos, de elképzelhetőnek tartom.]

Még most sem szabadulok az Embertelen vidéktől, még most is ott kering a gondolataimban. Remélem lesz folytatás, mert borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy mi történik a továbbiakban, és persze szeretnék választ is az engem foglalkoztató kérdésekre.

 

TARTALOM:

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

 

A ​modern civilizáció elpusztult, áldozatául esett az emberiség agressziója miatt kitört háborúknak.

Tizenhét év telt el az utolsó világégés óta, a túlélők a Tar névre keresztelt terület foglyaiként tengetik napjaikat, a túlélésért való állandó küzdelem pedig lassan felőrli az emberségüket: banditák basáskodnak felettük, gépszörnyetegek terrorizálják őket, a börtönük falául szolgáló ködfal pedig elveszejt bárkit, aki bemerészkedik az ölelésébe…

Az emberiség haldoklik, a csontjain rohadó utolsó húsdarabokon pedig az új világ dögevői ülnek tort.

Kevesen küzdenek másért, mint a saját túlélésükért, ezalól pedig a mechanikus torzszülötteket irtó vakmerő harcosok sem képeznek kivételt. A többi ember szemében kegyetlen, önző számkivetettek, akik a mindössze egyetlen tehetséggel rendelkeznek, az pedig az élet kioltása. Többségük rá is szolgált erre az ítéletre. Vadászoknak nevezik őket, közéjük tartozik egy fiatal kardforgató, Varjú is, aki már több életre elég borzalmat látott, akinek a fején óriási vérdíj van egy város pusztulása miatt. A férfi egyedül vándorol a kegyetlen földön, maga sem tudja mi után kutatva…

 

 

IDÉZETEK:

 

Ne azt nézd, mit nem kaptál meg, örülj annak, amit igen.

 A világ nem fekete-fehér, inkább egy nagy szürke paca, amit időnként nagyszerű emberek színeznek meg neked. Azokért kell mindent megtenned…

 

 

Itt lehet megtalálni a szerzőt:

Nagy Sándor Ádám (facebook oldal)

Nagy Sándor Ádám hivatalos írói oldal

 

 

Itt lehet beszerezni a könyvet:

Twister Média

Libri

Líra

joarshop.hu

Rocky

Bookline