T. Konda Szilvia: A szinasztria – Időtlen szerelem

 Rámutat arra, hogy egy kérdésre sok válasz adható, s olykor a bizonyíték láthatatlan.

Egy különleges történet elolvasására kaptam lehetőséget, amely nem mindennapi témát jelenít meg. Ezúton is köszönöm a megkeresést T. Konda Szilviának. Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget adott A szinasztria - Időtlen szerelem című könyve elolvasására.

 

120192026_193643212134610_3995438991725826390_o.jpg

 

TARTALOM:

 

Szinasztria: két ember egymásra vetített horoszkópja, melyet elsősorban párkapcsolatok esetén alkalmaznak.

Spirituális regényt tart kezében az Olvasó, mely múlt és jövő összekapcsolódásáról szól, és arról, mit kezdhetünk azzal, ha egy napon álmaink által rég eltemetett titkok tárulnak fel, melyekről talán tudni sem akarunk. De miért üzen a múlt? Hogyan lehetséges két ember álmai között kapcsolat? Mit rejthet két egymásra vetített horoszkóp?

A főszereplő egy lány, kinek életébe váratlanul szól bele a múlt.
Egy sorsfordító, hihetetlen, karmikus összetalálkozás.
Egy élet, amely átlagos, de mégsem az.
Egy kapcsolat, amely árán tanulhatunk.
Ez a történet nem szerelmes regény – bár az érzelmek megkerülhetetlenek egy lélek fejlődése során. Rámutat arra, hogy egy kérdésre sok válasz adható, s olykor a bizonyíték láthatatlan.

 

Könyv: T. Konda Szilvia: A szinasztria 

Kiadó: Fekete Sas

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 266

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9786155568909

Megjelenés időpontja: 2019. október 9.

 

Mindig érdekelt az ezotéria világa, és ugyan nem hiszek vakon a horoszkópokban, de azt gondolom, van bennük igazság.

Hiszek abban, hogy nem véletlenül kerülnek az emberekhez bizonyos könyvek, hogy nem mindegy mikor olvasunk el egy-egy kötetet. Szerintem nem mi olvasók választjuk ki a könyveket, hanem azok válasszák ki mikor olvassuk őket.

Mielőtt arról beszélnék, hogy mi a véleményem a könyvről, azt szeretném tisztázni, hogy mi is az a szinasztria. Bevallom, hogy én nem tudtam mi fán terem, ezért utána kellett járnom ennek a kifejezésnek.

 

Mi is az a szinasztria?

 

A szűken vett jelentése a szónak összevetés. Leginkább a szerelmi kapcsolatok jutnak az ember eszébe a szinasztria szóról, pedig a párkapcsolatok mellett sok más emberi kapcsolat összehasonlítását is jelentheti.

A szinasztria két ember horoszkópjának összevetése, amelynek során a bolygóik összehasonlítható jellemzőit analizálják. Így kiderül, hogy miben tud két ember jól együttműködni, miképpen tudnak kijönni egymással, vagy milyen feszültségek, buktatók veszélyeztetik a kapcsolatukat.

 

VÉLEMÉNYEM: 

 

Némileg utána kellett járnom mi is az a szinasztria, mert bevallom fogalmam sem volt arról, mit jelent. Ezután nagy adag kíváncsisággal vágtam bele az olvasásba.

Na de lássuk, miről is szól ez a történet. Adott egy fiatal nő, és egy tőle idősebb férfi.

Elsőként a lány életébe kapunk betekintést, akinek titokzatos, visszatérő álmai vannak. S akinek életében fontos szerepet játszik egy női rokon, Tekla néni. Ő az, aki a spirituális dolgok felé terelgeti őt.

Majd megismerjük Tibort, a férfi főszereplőt, aki energikus személyiségével nagy hatással tud lenni az emberekre, leginkább a nőkre. Ám eljön az a pont, ami után már nincs annyi lendülete, a lelke megfárad.

Mindketten elégedetlenek az életükkel, tele vannak csalódással, és ebben az állapotukban találkoznak.

Egyszerre, de egymástól külön ismerjük meg a két ember életét, ami valahol az események sodrásában összekapcsolódik.

A találkozásuk után hamar fellobban a szenvedély, szinte azonnal egymásra hangolódnak, mégis akadnak kétségek.

Mind Viktória, mind Tibor életében jelentős szerepük van az álmoknak, bár kezdetben nem tudják hová tenni őket. Leginkább a férfi az, akinek fogalma sincs semmiről. A lány annyit talán sejt, hogy jelentőséggel bírnak ezek az álmok.

A múlt és jövő összefonódik ebben a spirituális regényben, mely megannyi titkot rejt, megannyi kérdésre keresi és adja meg a választ.

Egy érzelmekkel teli történet A szinasztria, melyben a főszerepet a lélek és annak változásai játszák.

Nem pörgő a cselekmény, hanem lassan, kényelmesen követik egymást a történések. Igazából ezt nem bántam, mert volt idő megállni, gondolkodni olvasás közben.

Nekem tetszett ez a könyv, ám volt néhány dolog, ami megakasztotta esetenként az olvasást. Előfordult, hogy egy-egy fejezeten belül összecsúsztak a szereplők szemszögei. Hirtelen nem tudtam kinek a szemén át látom éppen az eseményeket. Jó lett volna, ha rögtön kitűnik kiről olvasok éppen. Ezen kívül volt még néhány apróság, ami zavaró volt, de ezeken túl tudtam lendülni.

Minden zökkenő ellenére ez egy igen érdekes és elgondolkodtató történet, amelyet leginkább a spirituális dolgokra fogékony olvasók számára ajánlanék.

 

  

Itt lehet megtalálni az írónőt:

 

A szinasztria

„A szinasztria” olvasói

Könyv és Lélek

Lélekprizma

Lélekprizma (prizma.cafeblog.hu)

 

 

Innen lehet beszerezni a könyvet:

 

Fekete Sas Kiadó

 

Líra

Libri

Bookline

Rocky

Régikönyvek.hu

Jókönyvek.hu

Könyvmarket