Varga Emese: Jó reggelt, kis pillangó!

Meditációs mesekönyv gyerekeknek.

 

covers_616757.jpg

 

Mindig szerettem a meséket. Nemcsak gyerekként, hanem még most, felnőtt fejjel is rajongok értük. A mai napig képes elvarázsolni egy-egy történet. Mindezek után nem is csoda, ha megragadok egy olyan alkalmat, amikor egy különleges mesekönyvet van lehetőségem elolvasni. Ezúton is köszönöm a lehetőséget Varga Emesének. Nagyon hálás vagyok érte!

Amit elsőként meg kell említsek, az a gyönyörű illusztráció, ami egyszerűen csodás. Igazság szerint a rajzok voltak azok, amelyeken megakadt a tekintetem, amelyek miatt felfigyeltem erre a pillangós mesére.

 

Ezután az alcím csak növelte a kíváncsiságomat a történet iránt. A mai rohanó világban az ember alapesetben is igyekszik megragadni a lehetőséget, hogy kiszakadjon a stressz alól. Ha pedig egy gyermekről van szó, akkor fokozottabban hajlamosak vagyunk megtenni mindent, amivel megkönnyítjük csemetéink életét, hogy aztán boldog és elégedett felnőttek váljanak belőlük.

Ha megtanítjuk gyermekeinket, hogy hogyan legyenek magabiztosak, hogy hogyan oldjanak meg nehéz helyzeteket, hogy hogyan lendüljenek át bizonyos dolgokon, akkor egészséges önbizalmat és problémamegoldó készséget kapnak útravalónak. Ezzzel pedig nagyon sokat tettünk értük.

A Jó reggelt, kis pillangó! csemetéink nyelvén, az ő gondolatvilágukhoz, érzelmeikhez szabottan ad megnyugvást a kicsiknek a túlpörgő mindennapokban, miközben egy kedves kis mesével szórakoztatja őket.

Ma egy utazásra invitállak téged,
bepillantunk a pillangók csodálatos életébe.

A gyermekeim már nem nagyon olvasnak mesét, inkább ifjúsági könyveket, azt is ritkán. Bár azért a lányom még hajlamos elcsábulni olykor. Jelen esetben, amikor megmutattam neki a pillangós könyvet, azt mondta, hogy tetszenek neki a rajzok, cuki a történet, és az a jó benne, hogy rövid. Szerinte a kicsi gyerekeknek tetszeni fog (mondta a 10 éves lány).

 

Miről is szól tulajdonképpen a Jó reggelt, kis pillangó! ?

  • A történet főszereplője egy pillangó, akinek egy napját bemutatva mesél a szerző az olvasóknak ezeknek a titokzatos lényeknek az életéről.

  • Megismerhetjük a barátokat, a csodás színekben pompázó virágokat, akik egy-egy bölcs gondolatot osztanak meg a pillangóval. Ezzel terelgetve őt pozitív irányba. 

 

– Érzem, hogy eltűnik
belőlem a harag és a félelem,
kiegyensúlyozott vagyok –
mondta a pillangó, és vett egy mély
levegőt.

 

Tetszett ez a mese, mert egy egyszerű kis történet, a gyerekek által könnyen érthető megfogalmazásban. Lendületes, haladós a sztori, amely a lényeget, a fő mondanivalót jeleníti meg. Ezzel mintegy biztosabbá téve, hogy nem unja meg a túl hosszúra nyúló mesét a gyerek, és amennyiben ő olvassa, nem fárad el, nem veszik el a történetben.

Bátran ajánlom kisgyerekes családoknak. Sőt! Óvodai csoportok polcára, vagy általános iskolák könyvtárába is.

 

 TARTALOM:

 

A meditáció általános célja a lelki béke és nyugalom megtalálása, az önuralom- és önszabályozási képesség fejlesztésében segít elsősorban a gyermekeknek.

A meditáció ugyanakkor növeli az önbizalmat és az önértékelést, a testi öntudatosságunk.

Ez a mesekönyv egy reggeli mese, segít feltöltődni energiával, miközben elmeséli a kis pillangó történetét.

A Jó reggelt, kis pillangó! , abban tud segíteni, hogy a meditáció egy-egy lazító hatású elemét játékosan gyakoroltassuk be a gyermekkel.

Megismerteti a gyermeket a csakrákkal és főbb tulajdonságaikkal, játékos formában, pozitív megerősítésekkel tűzdelve.

A dalai láma szerint, ha a világon minden 8 éves gyermeket megtanítanának meditálni, egy generáción belül megszűnne az erőszak a világban.

Ez a mesekönyv 6 éves kortól használható, gondoljunk csak bele, milyen kincset adhatunk a kezükben a meditációval ilyen fiatalon?

Ez a könyv segít, hogy bátorító szülők legyünk, hogy a gyermekeink önbizalma erős legyen.

 

 

Itt lehet megtalálni az írónőt:

 

Inspiráló könyvek

 

 

Innen beszerezhető a könyv nyomtatott és elektronikus formában, magyar és angol nyelven:

 

Varga Emese