Daniel M. Bodó: A Viharűző és a Démonlovagok

Egy különleges fantasy történet, amely egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató

Daniel M. Bodónak 2019. decemberében jelent meg – egy sorozat nyitó köteteként – A Viharűző és a Démonlovagok című könyve magánkiadásban, amely – én is alig hiszem el – az első regénye a szerzőnek.

Szerencsésnek érzem magam, mert személyesen vettem át a regényt, így most egy névre szóló, dedikált példány pihen a polcomon.

Mondanám, hogy internetes barangolás közben találtam rá erre a kötetre, de mostanában egyre inkább kezdek hinni abban, hogy nem én találok véletlenül a könyvekre, hanem azok találnak rám.

Egy magyar szerző tollából született regényt olvashattam, ami egy kivételes fantasy történet. Örülök és büszke is vagyok, amikor ilyen nagyszerű művek kerülnek ki hazai írók kezéből, mint ez a figyelemre méltó sztori.

 

Daniel M. Bodó: A Viharűző és a Démonlovagok

84311757_131514628347469_5089605029661245440_o.jpg

A könyv adatai

 

Szerző: Daniel M. Bodo

Cím: A Viharűző és a Démonlovagok

Kiadó: Magánkiadás 

Kiadás éve: 2019

Oldalszám: 422

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789630872812

  

Tartalom:

 

Van egy világ, melyet együtt alakítanak a mágiahasználók és a kardforgatók. A sorsot egymással karöltve formálja a mindent elsöprő mágia és a jéghideg acél.

 Népek, fajok léteznek a háború és a béke vékony mezsgyéjén, szövetségek alakulnak és tűnnek el a semmibe hol egy kapzsi nagyúr, hol egy csábos leány mosolya miatt.

Fajok semmisültek meg és születtek a semmiből a hosszú, könnyekkel teli évszázadok alatt.

Számításon alapuló testvériség és őszinte harc az, amit itt talál a balga mód ide tévedő.

Ez Quyr, ahol egy biztos: a Viharűzők nemes rendje, akik az orkokkal való háború, a Tombolás véres ideje óta próbálják őrizni a törékeny békét.

 De mindig van egy, aki többet akar és a szív könnyen csábul.

 

Véleményem:

♥♥♥♥♥

 

Elsőként a borító az, ami szembetűnik, ahol egy titokzatos lovag látható viharos égbolttal a háttérben. Nem egy apró könyvről van szó, mert igen termetes darab, én mégis hordtam magammal munkába menet, hazafelé jövet, hogy amikor van pár percem olvashassam.

Imádtam, hogy van könyvjelzője, amit praktikus és kényelmes, mert nem veszítettem el véletlenül sem, és nem zavart olvasás közben, hiszen csupán egy egészen vékony zsinórról van szó. viharuzo.jpg

 

Mindezek után jött a sejtelmes cím, ami szinte azonnal gondolkodásra késztettet, roppant módon érdekelni kezdett, hogy kik lehetnek azok a Viharűzők.? Azt éreztem, hogy nekem muszáj ezt a könyvet elolvasnom, egyszerűen tudnom kell, milyen „mese” bújik meg a lapokon.

Quyr világába nyerhet betekintést az, aki elolvassa ennek a fantasy regénysorozatnak az első részét.

Sokféle teremtménnyel találkozhatunk ebben a világban, többek között orkokkal, törpökkel, tündékkel és más varázslatos lényekkel.

A Viharűzők Rendjének lovagjai folyamatosan küzdenek az emberi világot elfoglalni szándékozó démonokkal, de a múlt nagy eseménye, a Tombolás óta sem sikerült megszilárdítaniuk a békét, mert mindig van, aki többet akar.

Nagyon megragadott az az aprólékos gondossággal kidolgozott világ, ami elém tárult. Egy vérbeli fantazyba csöppentem bele olvasás közben, ami minden részletében tökéletesen kidolgozott. Néhol kicsit félelmetesebbre sikeredett, de nem ez jellemző az egész történetre, bár azt elmondhatom, hogy végig izgalmasan követik egymást az események.

Az ember azt hinné, hogy ezt a regényt bújva csupán egy lebilincselő sztorit kap, ami így is van, de igazából ennél több az, amit a könyv lapjain barangolva megismerhetünk. Mivel olyan kérdéseket jár körbe ez a kötet, mint a barátság, szerelem, hűség, árulás, kitartás, helyes cselekedet, önzés. Bravúrosan bújtatja meg ezeket a témaköröket a szerző az érdekfeszítő mű fordulatos krónikája mögött. Így kapunk egy olyan olvasmányt, amely egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató.

Ha azt kérdezné valaki milyen a stílusa, akkor azt mondanám rá, ami elsőként eszembe jut, ez a kifejezés pedig a választékos. Választékos a kifejezésmód, olyan formában, ami annyira magával ragadott, hogy szinte odaszegezett a könyv mellé, míg a végére nem értem.

Amikor befejeztem az olvasást, az a kérdés járt az eszemben, hogy: Hé! Hol a többi? Tudni akarom hogyan alakulnak az események a továbbiakban! Most türelmetlenül várom a folytatást!

  

ÉRDEKESSÉGEK ÉS IDÉZETEK:

 

Az érdekességek rész képei és leírásai Daniel M. Bodótól származnak, azok a szerző hozzájárulásával kerülnek bemutatásra!

 

Quyr világa, ahol a történet játszódik, vagyis ahol az első könyv…

78186454_120202136108860_4456027702016606208_o.jpg

 

A Viharűzők Rendje:

82530713_138299150965825_1245639265728069632_o.jpg

"...a rendbe beletartozhat mindenki, kortól, nemtől, fajtól függetlenül. Az egyetlen kritérium a tiszta, önzetlen szív, a bátorság és a jóra való hajlam. Mivel arannyal ne lehet ezeket megváltani, nem számít, hogy a jelöltnek kik voltak az ősei…

...minden mást - beleértve a Titkos Tanok sokak által vágyott tudását - sok év szolgálat és tanulás után sajátítják el a lovagok."

 

 A tündék erdeje:

83073862_140515607410846_8930841238798598144_n.jpg

Már csak rá utaló nyomok vannak az egykoron virágzó területről, mely behálózta a vidéket. A tündék elhajóztak és azóta nem tértek vissza.

Azonban élnek Quyr-en is, de nem akkora számban, leginkább száműzöttek, és leszármazottjaik. Kereskedelem miatt érkeznek és futnak ki hajók a szigetükre. De az út meglehetősen hosszú és veszélyes tud lenni.

 

 Az orkokról, avagy túl a Barass-hegységen:

80442770_126093612186379_8903292158920884224_o.jpg

Az orkok valahol az ember és az állat között vannak félúton. Intelligens faj, néhányuk akár mágiát is tud használni (lásd az ork sámánok) ennek ellenére inkább hagyatkoznak szaglásukra, mint bármi másra.

Mint a farkasok, ők is a falkaszellemben hisznek. A falka mind fölött - előrébb van, mint a család. Tudják, hogy csakis csapatukban bízhatnak. Kevés nem orkot fogadnak falkájukba. Ez esetben, ha az illető bajban van, akkor érte akár lerombolnak egy helyőrséget, vagy csatabárdjukat lóbálva egyedül rohamoznak az ellenséges csapat felé.

Mivel intelligensek, képesek akár hosszabb távra is gondolkodni, de nem tolják túl, mivel a tettvágy erősebb náluk minden más érzelemnél. Az egyszerű, egyenes megoldások hívei - mivel erősebbek, mint az összes többi faj, kézenfekvő megoldás az agresszió és a harc.

Az aranyat nem becsülik, kezdetleges piaci rendszerükben azzal nem tudsz fizetni. Csakis a vas az, ami érték, mert abból tudnak fegyvert kovácsolni.

  

Sárkányölő Bogda:

84291092_143874500408290_5433521460691861504_n.jpg

“Vajon ki tudja merre visz a végzetünk? - kezdte a mennydörgéssel egyenlő hangján. Kikkel kell megküzdenünk ahhoz, hogy népünk büszke legyen és életünk alkonyán atyáink elé járulhassunk? Kinek mi jut - barátom. De ne feledd, mindenki annyi feladatot kap a magasságostól, amivel elbír. Ha te nem tudod, hogy teljesítsd, más miért tudná?

Azt hiszik, királynak könnyű az élet. Nem, barátom, - kortyolt újra a korsójába, miközben a sör maradékja ott ékeskesett szakállán - má’ mé lenne az? Ostobaság. Parasztnak mi a feladata? Igaz, nagy tudás az övék, de attól még egyszerű a sorsuk. Én egy sárkány megölését kaptam, és sok ezer év után az első voltam, kinek sikerült. Pusztító Tűz volt ott, mindent felemésztő manna és minden lény menekült. Én pedig szembe a tömeggel rontottam neki, tudván, egy lehetőségem van. Ezt kaptam én feladatomnak, óvni a Törp Királyságot bárki is támad reá...”

77408896_103451111117296_1063128474480279552_n.jpg

 

Kedvenc idézeteim:

 

Fekete erdők és borotvaéles sziklák vannak ott, állatok nélkül, olyan fattyakkal, akik elkapnak és felfalnak.

 

Mindenhol játszottak lángnyelvek formájában tűz apró gyermekei, élvezték a létét, mert egyik helyről ugráltak a másikra, így beborítva az egész termet, miközben pirosra és narancssárgára festettek mindent. 

 

– Nem szabad hagyni, hogy úrrá legyenek rajtunk az olyan múlandó dolgok, mint a vágy, az arany és a hozzá hasonlók, mert akkor olyan démonok jelennek meg körülöttünk, akiktől soha nem tudunk szabadulni – tapintott a lényegre a fiatal.

 

A démonok valaha köztünk élő, jószívű lények voltak, hiszen eredendően mindenki jónak születik, de eltorzult a lelkük, és ezzel párhuzamosan a testük is, a vágyaik, a hataloméhségük miatt, mert ezekért rengeteg szörnyűségre voltak képesek. Öltek, csaltak, zsaroltak, és ki tudja, mit tettek még és tesznek a mai napig. De nem vették észre, hogy átalakulnak. Így azt mondom, az Alkotó nem teremtette meg a démonokat, hanem mi magunk kreáltuk őket, és mi erősítettük meg a létezés e formáját.

 

… semmi nincs véletlenül, mindennek oka van, és mindent okkal vezényel az utadba az Alkotó.

 

– Nem szégyen az, ha félünk – kezdte. – Ha félsz, akkor először magadnak valld be, utána meríts erőt abból a bátorságból, hogy bevallottad. Ahhoz, hogy bátor legyél, először félni is kell. Rendezd a gondolataid, és soha nem vállalsz kudarcot, bárhogy is végződik a történeted.

 

– Tudod, mi a legfontosabb az életben, fiam? – kérdezte.

… – Szeretni, és szeretve lenni.

 

Találd meg azt a lányt, aki meghallgat esténként, vagy aki mellé bevackolhatod magad, hogy az ő keze érintésére aludj el. Ragadd őt meg és soha ne engedd el!

– Honnan tudjam, hogy ki a megfelelő? – kérdezte Allyran.

Beszélgetőtársa a távolba nézett. Úgy bámulta a fákat, mintha keresne valamit. Elgondolkodott, és visszarepült múltja egy pillanatához.

– Ha meglátod, hevesebben kezd verni a szíved, és mindenáron meg akarod őt érinteni. Simogatni, csókolni, élvezni az együttlétet. Amikor nincs veled, a hiányáról nem tudod, mit kezd magaddal, és nem találod a helyed.

… Megosztod vele mindened, ahogy ő is veled. Átadjátok egymásnak a szívetek, hogy azután a másik őrködjön fölötte.

 

Azt kell mondanod, amit szeretnél, és nem azt, amit nem akarsz. Ha azt akarod, hogy sikerrel járjunk, akkor azt mondd!

 

… nincs olyan, hogy tökéletes.

 

Árulás, ármány és káosz, ezt szüli a mértéktelen hataloméhség, és ez kedvez a démonoknak.

 

 A könyv az alábbi helyről rendelhető: www.viharuzokonyv.hu

 

A szerzőt A Viharűző és a Démonlovagok facebook oldalon lehet megtalálni.