Marysol K’Owes: Vanuatu bosszúja

 

183530361_3791384747563466_2669752334933437493_n.jpg

 

A Marysol Könyvkiadónak köszönhetően olvashattam el a Vanuatu bosszúja című könyvet, amit nagyon, de nagyon köszönök, mert egy fantasztikus történetet ismerhettem meg.

Egy ideje már érdekelt a történet, és pont akkoriban döntöttem a beszerzés mellett, amikor a kiadó megkeresett, így azonnal éltem a lehetőséggel.

Mielőtt a könyvről beszélnék, meg kell említenem a borítót, ami szerintem csodás. Kellőképpen felkelti az olvasók figyelmét azzal, hogy érdekes és különleges, miközben mégis egyszerűnek tűnik. Semmi fölös cicoma, egy hívogató kép, ami arra ösztönöz, hogy még többet tudjon meg az ember a mögötte rejlő sztoriról.

Amikor a borító hajtotta kíváncsiságból eredően elolvassuk a fülszöveget — ami egy izgalmakkal teli, kalandos történetet ígér — az ember már érzi, hogy ez egy kihagyhatatlan olvasmány lesz.

Szeretem a rejtélyes történeteket, amikor az író rendesen megdolgoztatja a gondolatainkat, amikor rájövünk ugyan egy-két dologra, de tulajdonképpen a dolgok nagy része rejtve marad előttünk mindaddig, míg az író maga fel nem fedi. Akkor viszont az ember csodálkozik, hogy hogy nem jött rá a fordulatokra. A Vanuatu bosszúja pont ilyen. Sőt! Még több is, mert az izgalmas, kalandos eseményeket humorral is bőven meghintette az írónő.

Egyet kell értsek Robin O’Wrightly azon véleményével – ami egyébként a könyv hátoldalán található – miszerint olyan, mintha Agatha Christie és Vavyan Fable stílusa keveredne ebben a regényben. Mindkét említett szerzőt kedvelem, olvastam is tőlük. A. Christie a csavarokkal teli, izgalmas sztorijaival fogott meg. Imádom, hogy hiába töröm a fejem, nem jövök rá csak alig egy-egy mozzanatra. V. Fable pedig a különleges humora miatt lett kedvelt szerző nálam.

Agatha Christie stílusától könnyedebb a Vanuatu bosszúja című könyv hangulata, de valahol azon a vonalon mozog. Mindez Vavyan Fable féle humorral megbolondítva, bár attól azért kevésbé erőteljes megjelenéssel.

Marysol K’Owes izgalmas, kalandos, humoros történetet ad az olvasóknak. Olyat, amit lehetetlenség letenni, amit, ha félbe is kell hagyni, de folyton a sztorin járnak a gondolataink. Az embernek egyszerűen nincs nyugta, míg el nem olvassa a könyvet, mert a végére akar járni a rejtélyeknek.

A főszereplő Shirley már az első pillanatban szimpatikus volt, habár közel sem mondható tökéletesnek. De hát ki az? És különben is, nekem tetszett, hogy nem valami hihetetlenül tökéletes karakter, hanem vannak kevésbé pozitív tulajdonságai (kissé túldramatizálja a dolgokat, egy picit hisztisnek tűnik olykor), de mindezek ellenére egy kedvelhető szereplő. Tetszett a talpraesettsége, az, ahogy kivágja magát a nehéz helyzetekből, miközben megőrzi érzékeny oldalát is.

Összességében elmondható, hogy egy könnyed, szórakoztató történetet kapunk a Vanuatu bosszújával, amely bővelkedik az izgalmas fordulatokban. Az írónő úgy tudja szövögetni a szálakat, hogy hiába hinti el az apró mozzanatokat a történet folyamán, mert úgy tereli el a figyelmet, hogy nem vesszük észre ezeket az apróságokat, amelyek bizony segíthetnek fellebbenteni a fátylat a rejtélyekről. Így viszont a könyv végére érve, amikor minden kiderül, csak a fejünket fogjuk, hogy tényleg, ott volt az információ elhintve, csak nem vettük észre.

Bátran ajánlom ezt a történetet nem csupán a krimi kedvelőinek, hanem mindenkinek, aki egy izgalmas, humoros olvasmányra vágyik. 

A Vanuatu bosszúja az első volt, amit Marysol K'Owes tollából olvastam, de biztosan nem az utolsó. Kíváncsi vagyok milyen kalandokról mesél még. Sőt! Kíváncsi vagyok az írónő korábbi könyvére, A Chagall ügyre is. Tudom, szerencsésebb lett volna, ha a másik kötettel kezdek, de úgy gondolom nem lesz probléma, hogy felcserélődött nálam a könyvek olvasási sorrendje. A Chagall ügyre majd mint előzményi kötetre tekintek, amit utólag olvasok, és ami nem mellesleg már a polcomon várja, hogy sorra kerüljön.

Be kell valljam, hogy nem vagyok valami jó passzban mostanában, de a Vanuatu bosszúja hihetetlen jó hataással volt a hangulatomra. A lehető legjobbkor talált meg ez a történet, amit valószínűleg fogok még többször is olvasni.

 

FÜLSZÖVEG: 

 

Izgalmas könyv a krimi szerelmeseinek.

 

Marysol K’Owes ismét elvarázsol minket legújabb krimijével, amelyben Shirley, a nyomozónő egy luxushajóútra indul a barátaival. Ám ami egy kellemes búfelejtő nyaralásként kezdődik, izgalmas nyomozássá növi ki magát. Újabb áldozatok és rejtélyek kerülnek elő a semmiből.

De vajon mit keres az ügyben egy aranyszínű madár? Ismét győzedelmeskedik a szerelem?

Izgalmas helyszínek, fordulatokkal teli szövevényes kalandok, rég elfeledett kincsek nyomában. Ebben a lebilincselő krimiben korántsem biztos, hogy minden az aminek látszik.

 

Az írónőt itt lehet megtalálni:

 

Marysol Könyvkiadó

Marysol Könyvkiadó - könyvklub

Marysol Könyvkiadó - krimik

 

 

A könyv beszerezhető a Marysol Könyvkiadó webáruházából.