Darvas Petra: Ikrek Mágiája (Hópelyhek májusban 1.)

 

20210405_074308.jpg

 

Mindig szerettem azokat a történeteket, amelyekben jelen van az időutazás. Érdekes és izgalmas, ugyanakkor persze veszélyes is lehet elutazni az időben egy másik korba, legyen az a múlt, vagy a jövő. 

Több kötet is van már a polcomon, ahol a szereplők utazást tesznek téren és időn át, a gyűjtemény pedig folyamatosan bővül, mert mindig keresem az ilyen jellegű köteteket. 

Amikor Darvas Petra felajánlotta, hogy elolvashatom az Ikrek Mágiája című könyvét —  amit ezúton is nagyon köszönök —, örömmel éltem a lehetőséggel, mert érdekelt a történet, hiszen  a szereplők utaznak az időben.

A középkorba kerülnek vissza a történet fiatal főszereplői. Igen, főszereplői, ugyanis ennek a regénynek nem egy, vagy kettő, hanem több központi figurája van. Több fiatal kerül vissza a jelenből a múltba, különböző országokból, de egyazon időből. Felvetődhet a kérdés, hogy hogyan értik meg egymást, és az embereket ott, ahová kerülnek, az írónő viszont ügyesen megoldotta ezt a problémát.

Különböző természetükből fakadóan kezdetben nehezen jöttek ki egymással a szereplők, de idővel szépen összecsiszolódtak.

Gery egy kedves, rendes srác, akinek alacsony az önbizalma. Olyan típus, aki csendben megfigyeli a környezetét.

Lora egy igazán vagány csaj, aki nem fél cselekedni, akinek egészen sajátos stílusa van. Erős személyiséggel rendelkezik, és kezdetben talán néha soknak tűnhet az a nagy szája, de hamar megkedveli az ember.

Emma csendes és visszahúzódó természet. Ő az, aki leginkább otthon érzi magát a középkorban, akinek talán még tetszik is a környezet.

Ők hárman utaztak vissza az időben, de rajtuk kívül voltak még olyan középkori szereplők, akik jelentőséggel bírtak. Ilyen volt Tom, akinek a többiek adták ezt a nevet, de a későbbiekben persze kiderül ki is ő valójában. Nekem ugyan sikerült rájönnöm a kilétére már azelőtt, hogy a történetben kiderült, de a részletek azért még számomra is titokban maradtak  mindaddig, míg az írónő fel nem fedte őket.

Aztán ott van még Borrao, akit egy mogorva alakként ismerünk meg, de később, ahogy minél többet megtuduk róla, másképp látjuk, és ő is változik az események hatására valamennyire, másképp viszonyul a többiekhez.

Ugyan akadnak még jelentőséggel bíró szereplők, mégis ez az öt fiatal, Gery, Lora, Emma, Tom és Borrao kis csapata az, amely a középpontban van.

Tetszett az a fordulat, hogy a fiataloknak különleges képességeik lettek ott a középkorban. Érdekes volt, hogy az érzelmeik, a gondolataik befolyással bírtak arra, hogy a képességek hogyan nyilvánultak meg. 

Titkokkal és rejtélyekkel teli volt ez a misztikus történet, amely az első pillanatban magával ragadott és nem is szabadultam, míg a végére nem értem. Elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy a vége felé járok.

Sokmindenre fény derült, mégis bőven akadtak kérdések, amelyek nyitottak maradtak, amelyekre még nem kaptam választ. 

Egy lenyűgöző fantasyt alkotott Darvas Petra az Ikrek Mágiája című kötettel. Az elején egy érdekes történetként tekintettem rá, a végére a rajongója lettem.

Úgy ért véget a regény, hogy most türtelmetlenül várom a folytatást, egyszerűen tudnom kell mi lesz. Bár nemrég jelent meg az első rész, így valószínűleg sok időbe telik, míg a következő részt olvashatom, de azért reménykedem, hogy nem kell olyan sokat várni.

Minden fantasy kedvelőnek bátran ajánom ezt az igazán izgalmas, kalandokkal, rejtélyekkel, titkokkal és mágiával teli misztikus könyvet, érdemes elolvasni.

 

FÜLSZÖVEG:

 

Gary szerint a lány, aki az előbb pattant ki a szomszédos ágyból, legalább annyira nem illik ebbe a középkori környezetbe, mint ő.
Aggasztó a helyszín: szokatlan időjárás, furcsa növények, titkolózó, szorongó emberek. Ráadásul ott van velük egy néma, csuklyás fickó, na meg az a barátságtalan fiú is. Aztán újabb lány érkezik a világukból, akinek már sokkal jobban tetszik Navatlon városa és a királyi kastély.
Végül nincs más választásuk, elindulnak az erdei úton egy elátkozott várban nyugvó mágikus kőért, a gloxánért. Annak varázsereje az egyetlen, mely megvédheti a népet a gyilkos tűzmágustól, őket pedig hazajuttathatja.
Vagy nem.

 

 

Az írónő itt található meg:

Darvas Petra - szerzői oldal

 

A könyv beszerezhető a NewLine Kiadó webáruházából.