Könyvespolcom rejtekében 4. - Robert Mawson: Kelj fel és járj!

 

20210426_204014.jpg

 

A Könyvespolcom rejtekében rovat mostani részében egy igazán különleges történetet mutatok meg, amely bizony már 20 éve került hozzám. Ez pedig nem más, mint Robert Mawson: Kelj fel és járj! című regénye.

A könyv nem mai darab, hiszen még 1999-ben jelent meg az Európa Könykiadó gondozásában.

Jó pár éve annak, hogy első alkalommal olvastam ezt a kötetet még középiskolás éveim alatt. Már akkor láttam, hogy egy igazán különleges olvasmány akadt a kezembe, amely minden alkalommal, amikor elmerülök a soraiban, mélyen felkavar. Mégis újra és újra előszedem, mert mindamellett, hogy egy igazán szívfacsaró történet, egy csodás kis szeletét mutatja meg a szeretet erejének, a reményben való rendületlen hitnek.

Mindemellett egy eseménydús, fordulatokban gazdag olvasmány, amelyet képtelenség letenni, míg az ember a végére nem ér.

Egy-két éve már nem emeltem le a polcról ezt a könyvet, de most, hogy előtérbe került, valószínűleg hamarosan újra el fogom olvasni.

Bátran ajánlom mindenkinek ezt a történetet, de arra készülni kell, hogy megrendítő lesz, úgyhogy zsebkendő legyen kéznél.

 

FÜLSZÖVEG:

 

Amikor ​Alison Heywood kiadja hűtlen férje, Jack útját, a tizenkét éves Benre hárul a feladat, hogy iskolába kísérje hétéves húgát. Egy reggel Frankie-t elüti egy autóbusz, és kómába esik. Ben, aki felelősnek érzi magát a balesetért, súlyos depressziójában különös álmokat lát: idegen tájakon bolyong, s egy kislány közeledik feléje, de soha nem éri el. A cambridge-i orvosok hónapok múltán sem tudnak segíteni Frankie-n, és ami még rosszabb, úgy tűnik, életben tartása gátolja Ben gyógyulását.

Heywoodék már-már feladnak minden reményt, amikor hírül veszik, hogy Amerikában van egy klinika, ahol éppen ilyen esetekkel foglalkoznak, s vezetője, a fiatal Elizabeth Chase doktornő a pszichiátria és a számítógépes gyógyászat összekapcsolásával valóságos csodákat ér el. Elizabeth gyermekkorában maga is szemtanúja volt testvére halálának, ugyanúgy katatón állapotba került, mint Ben, ahonnan csak pszichiáter apja tudta visszahozni – ám ezért nem kis árat fizettek mindketten. A klinikán azonban nem csak csodák történnek. Amikor egy befolyásos politikus fia meghal, irgalmatlan hajsza indul a doktornő és munkatársai ellen. A hullámok épp akkor készülnek összecsapni a fejük fölött, amikor Heywoodék fontolóra veszik, hogy Amerikába utaznak..

Megindító, különös történet ez szerelmi háromszöggel, tudományos áttörésekkel, az orvosi krimi elemeivel, jogi útvesztőkkel, de mindenekfelett a hit, a remény és a szeretet erejéről szóló, lehetetlen olvasmány – csak a hazánkban is sikert aratott A suttogó-hoz fogható.

 

Akit érdekel a történet, az alábbi helyeken egészen kedvező áron, párszáz forintért beszerezheti a könyvet:

 

Libri

Bookline

Líra

Régikönyvek.hu

Könyvbarlang antikvárium

Antikvárium.hu

Hernádi Antikvárium