Könyvszenvedély

2024.ápr.14.
Írta: Könyvszenvedély Szólj hozzá!

Buótyik Dorina: Az elsüllyedt hajó rejtélye (Gracie Simpson történetei 4.)

 

20240324_230319.jpg

 

Rejtélyekkel teli misztikus kaland, melyben Egyiptom múltjának egy újabb szelete tárul fel az olvasók előtt.

Gracie Simpson történetei nem ismeretlenek számomra, hiszen a sorozat első részétől fogva kísérem figyelemmel, hogy miféle kalandokba keveredik ez a talpraesett, de igencsak önfejű, mégis kedvelhető egyiptológusnő. Amellett, hogy csinos, még okos és életrevaló is. No és persze mindig izgatottan várom Oscar, a kék macska felbukkanását, aki a kedvenc szereplőm amióta csak megjelent az első kötetben.

Nem csupán a Gracie-re váró események izgatták a fantáziám, hanem az is, hogy ezúttal mit tudhatok majd meg Egyiptom titokzatos világáról.436769823_974985907458433_3907387519758172693_n.jpg

Nemrégiben kiderült számomra, hogy az írónő tervei között az szerepel, hogy tíz köteten keresztül mesél majd erről az izgalmas világról. Így még sokáig élvezhetik az olvasók velem együtt Gracie és társai fordulatos kalandjait.

Ha már arról volt szó, hogy sorozat, akkor azt is el kell mondanom, hogy minden rész egy külön kis sztorit mesél el. Ebben a tekintetben nem kell függővégtől tartani. Viszont a szereplők életének fonala halad előre az egyes kötetekben, köréjük épülnek a történések, a főszereplők azok, akikkel mindig történik valami.

Izgatottan vetettem bele magam az olvasásba most is, és bizony már az első pillanatban elfogott az az ismerős hangulat, ami Dorina könyvei esetében mindig. Kaland, humor, misztikum, izgalmak, egy csipet romantika és persze egy jó adag Egyiptom történelméből.

Tovább

Aurora Lewis Turner: A lélekdoboz

 

covers_860815.jpg

 

Aurora Lewis Turner A lélekdoboz című története mélyre merül az emberi pszihé legsötétebb rétegeibe, miközben azt kutatja mi a lélek és mi a szabad akarat.

Elég régen nagy rajongója vagyok az írónő munkásságának, így tisztában vagyok azzal, hogy milyen bőségesen rendelkezik a történetalkotáshoz elengedhetetlen fantáziával, ami mellett úgy tudja papírra vetni az ötleteit, hogy azok a regények nem csupán szórakoztatnak, hanem el is gondolkodtatnak.

Emiatt azt hittem nagyon nagy meglepetést nem tud okozni, pedig de. Újra és újra megmutatja, hogy képes megdöbbenteni az olvasókat, azokat is, akik hozzám hasonlóan régóta figyelmmel kísérik.

Mindig is érdekeltek azok az olvasmányok - legyen az tudományosabb jellegű, vagy akár szórakoztató irodalom -, ahol az emberi elme rejtelmei kerülnek a középpontba, ahol ezt a témát boncolgatja szerző. Így nem is csoda, hogy gondolkodás nélkül éltem a lehetőséggel, amikor arról volt szó, hogy olvashatom ezt a könyvet.

Tovább

Borítóleleplezés: Monos Anett - Szenvedélyes hadviselés

 

screenshot_20220620-000341_google_1.jpg

 

Hamarosan megjelenik a Skarlát Kiadó gondozásában Monos Anett regénye, ami a Szenvedélyes hadviselés címet viseli. Engem pedig az a megtiszteltetés ért, hogy részt vehetek a borítóleleplezés folyamatában.

Pár nappal ezelőtt csupán egy kis beharangozóval jöttem, de mivel ma április 2. van, így végre teljes egészében is megmutatom a borítót (Abeth J. Stepanova készítette), ami a fülszöveggel egyetemben igencsak felkeltette az érdeklődésem a könyv iránt.

Tovább
süti beállítások módosítása